Ιανουαρίου 2019

Γυναίκα έτρεξε 30 χλμ μαραθώνιο αγκαλιά με κουτάβι που βρήκε στο δρόμο...όχι μόνο δεν το προσπέρασε αλλά φυσικά το υιοθέτησε! (βίντεο)
Μία γυναίκα βρήκε ένα κουτάβι κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου, το κουβαλούσε για 30 χιλιόμετρα μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και αργότερα το υιοθέτησε.

Η 43χρονη μαραθωνοδρόμος Kemjira Klongsanun παρατήρησε ότι οι άλλοι αθλητές απέφευγαν το κουτάβι στον μαραθώνιο στο Ratchaburi της Ταϊλάνδης.

Όμως εκείνη έσκυψε για να το πιάσει και το γλυκύτατο σκυλάκι πήδησε αμέσως στην αγκαλιά της!

Η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι το κουτάβι είχε χαθεί ή είχε εγκαταλειφθεί επειδή δεν υπήρχαν σπίτια κοντά και το κράτησε επειδή φοβήθηκε πως δεν θα ζούσε μόνο του για πολύ…

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δείχνει την Kemjira να τρέχει μαζί με το κουτάβι, το οποίο κρατάει σφιχτά το χέρι της με τα ποδαράκια του, ενώ μόλις οι άλλοι μαραθωνοδρόμοι είδαν το χαριτωμένο σκυλάκι στην αγκαλιά της χαμογέλασαν και εξέφρασαν την έκπληξή τους.


Σήμερα η 43χρονη έχει υιοθετήσει το πανέμορφο κουτάβι, που πιστεύεται ότι είναι μόνο δύο μηνών, και το ονόμασε Chombueng, λόγω του ονόματος του μαραθωνίου.

Πρώτες βοήθειες σε εγκαύματα
Ένα κατοικίδιο κινδυνεύει όσο και ο άνθρωπος σε περίπτωση φωτιάς. Ο κτηνίατρος Κώστας Γαβράς μας δίνει τις βασικές οδηγίες για την περίθαλψη ενός κατοικιδίου που κατάφερε να επιβιώσει από κάποια πυρκαγιά με κάποιο βαθμό και ποσοστό εγκαυμάτων.

Όπως ακριβώς και στον άνθρωπο, έτσι και στον σκύλο και στη γάτα, τα εγκαύματα χωρίζονται σε 1ου, 2ου και 3ου βαθμού, ενώ πολύ σημαντική παράμετρος είναι και η έκτασή τους. Φυσικά, όσο πιο σοβαρή η κατάσταση του ζώου, τόσο και πιο επείγουσα είναι η ανάγκη μεταφοράς του στον κτηνίατρο, όμως η σωστή ενημέρωση του ιδιοκτήτη είναι σημαντική για την σωστή αξιολόγηση της κατάστασης αλλά και για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάμε στον κτηνίατρο.

Τα εγκαύματα 1ου βαθμού χαρακτηρίζονται από ελαφρύτερο ερεθισμό χωρίς μεγάλες αλλοιώσεις αλλά μόνο κάποιο ερύθημα (κοκκινίλα) του δέρματος. Αυτά είναι οι πιο ελαφριές μορφές εγκαυμάτων που απαιτούν καθαρισμό και περιποίηση αλλά δεν δημιουργούν καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή του σκύλου ή της γάτας.

Τα εγκαύματα 2ου βαθμού είναι πιο σοβαρή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έλκη και φλύκταινες (πληγές) στο δέρμα του ζώου, όπου εδώ έχει πολύ μεγάλη σημασία η έκταση: εγκαύματα 2ου βαθμού σε μικρή έκταση συνήθως θεραπεύονται χωρίς περαιτέρω προβλήματα, όμως αν καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματος του ζώου, πλέον τα πράγματα γίνονται σοβαρότερα.

Συνήθως, πάντως, δεν έχουμε μόνο ένα είδος αλλά έχουμε μικτή εικόνα με εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού σε διάφορα σημεία του σώματος ανάλογα με την έκθεση στη φωτιά. Τα πιο σοβαρά, πάντως, είναι τα εγκαύματα της κεφαλής και των γεννητικών οργάνων γιατί αυτά είναι πιο ευαίσθητα στις μολύνσεις κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Επιπλέον, από τα σημεία των εγκαυμάτων έχουμε μεγάλη απώλεια πρωτεϊνών και υγρών από το σώμα, οπότε ο οργανισμός αδυνατίζει και η ανάρρωση δυσκολεύει.

Τα εγκαύματα 3ου βαθμού είναι πολύ σοβαρότερα γιατί έχουμε πλέον αλλοίωση σε βάθος και νέκρωση ιστών, οπότε και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σηψαιμίας αλλά και μολύνσεων που μπορεί να αντιμετωπιστούν όταν πρόκειται για μικρά εγκαύματα, όμως συνήθως αποδεικνύονται θανατηφόρες όταν τα εγκαύματα αυτά καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια στο σώμα του ζώου.

Τουλάχιστον, το μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν τα ζώα σε σύγκριση με τον άνθρωπο είναι το τρίχωμά τους, το οποίο λειτουργεί μονωτικά και προστατευτικά στην έκθεση στη φωτιά. Μέχρι ενός σημείου, το τρίχωμα απορροφά τη θερμότητα και προστατεύει το δέρμα, γι’ αυτό και τα εγκαύματα στα ζώα συνήθως ξεκινούν από την περιοχή γύρω από τη μύτη ή τα σημεία που το τρίχωμα είναι λιγότερο πυκνό. Φυσικά, σε ακραίες περιπτώσεις, το τρίχωμα τελικά θα καεί και δεν θα καταφέρει να προστατέψει το δέρμα, όμως τουλάχιστον είναι ένας ακόμα παράγοντας προστασίας από τον οποίο ένα ζώο μπορεί να κερδίσει έστω και ελάχιστα δευτερόλεπτα που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά για την επιβίωσή του.

Οι πρώτες βοήθειες σε ένα ζώο που έχει πάθει εγκαύματα από φωτιά ξεκινούν από το δροσερό νερό, μόνο όμως για τα πρώτα λεπτά που έχει νόημα να προσπαθήσουμε να δροσίσουμε το ζώο και να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία του. Από εκεί και πέρα, το κρύο νερό δεν προσφέρει κάτι ωφέλιμο και απλώς εντείνει το αίσθημα του πόνου, οπότε οι επόμενες πλύσεις πρέπει να γίνονται με χλιαρό νερό κοντά στη θερμοκρασία του σώματος.

Το επόμενο στάδιο είναι ο καθαρισμός και η αντισηψία που γίνεται με τοπική εφαρμογή επιθεμάτων εμποτισμένων με αντισηπτικό διάλυμα, σε συνδυασμό με τη χρήση τοπικών αντιβιοτικών (σε σπρέι ή κρέμα). Επίσης, απαραίτητη είναι και η χορήγηση παυσίπονων επειδή τα εγκαύματα πονάνε πολύ, οπότε είναι σημαντικό να κρατήσουμε το ζώο σε μια όσο το δυνατόν ήρεμη κατάσταση για να δέχεται την περιποίηση και την πιθανή επίδεση των τραυμάτων του.

Πολύ σημαντικό όμως είναι να φροντίσουμε για την άμεση χορήγηση υγρών και ηλεκτρολυτών και στη συνέχεια τροφής. Εάν το ζώο δεν είναι σε κατάσταση να σιτίζεται κανονικά, θα πρέπει απαραιτήτως να φροντίσουμε για την χορήγηση ορού ενδοφλεβίως καθώς και σίτισης με καθετήρα, επειδή τα ανοικτά εγκαύματα συνεχίζουν να χάνουν υγρά και ο οργανισμός του ζώου θα αρχίσει να αδυνατίζει και να είναι πιο επιρρεπής σε μολύνσεις εάν δεν λάβουμε δραστικά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία της ανάρρωσης είναι δύσκολη γιατί το ζώο πονάει και βρίσκεται σε μια κατάσταση ανησυχίας, ειδικά μάλιστα εάν έχει εγκαύματα στις πατούσες και δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει. Χρειάζεται υπομονή, σχολαστική καθαριότητα και προσοχή στις επιμολύνσεις, όμως εάν τα εγκαύματα είναι μικρής έκτασης, τις περισσότερες φορές θεραπεύονται πλήρως, ανεξαρτήτως του βαθμού τους. Όμως, όπως και στον άνθρωπο, όταν τα εγκαύματα καλύπτουν μεγάλο ποσοστό του σώματος του ζώου, η κατάσταση περιπλέκεται και γίνεται πλέον σοβαρή απειλή για τη ζωή του ασθενούς.

Πηγή

Ρε μπαμπά, μήπως με ξέχασες; (βίντεο)
Ήταν μεσημέρι Σαββάτου, ακόμα το θυμάμαι. Έξω είχε εκείνον τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό και εγώ ήμουν στην αυλή με τα υπόλοιπα “φιλάρακια” που φιλοξενούσε εκείνη η κυρία από την φιλοζωική, που με βρήκε στο δρόμο! Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο.

Με είχαν πιάσει δεκάδες χέρια. Κανένα δε με κράτησε. Και τότε τα βλέμματά μας συναντήθηκαν. Άκουσα να ρωτάς για μένα. Πληροφορίες για τη ράτσα, το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά μου. Φόρεσα το καλύτερό μου χαμόγελο. Σε κοίταξα έντονα. Εσύ φάνηκες διαφορετικός από τους άλλους.

Αποφασισμένος. Συνειδητοποιημένος. Με πήρες στα χέρια σου. Με κράτησες. Από συνήθεια έκανα να γυρίσω πίσω στο χώρο μου. Με χάιδεψες απαλά και μου έδειξες τον δρόμο προς τη μεγάλη πόρτα. Προς τον ήλιο. Γαύγισα έντονα. Το είχα ανάγκη. Βγήκα επιδεικτικά στην αγκαλιά σου. Ήμουν ευτυχισμένος.

Ο πρώτος καιρός στο σπίτι..

Ευτυχισμένος ήμουν και το πρώτο διάστημα στο σπίτι. Με σύστησες στους φίλους σου. Αυτό είναι το νέο μέλος της οικογένειάς μου, έλεγες. Φούσκωνα από περηφάνια δίπλα σου. Και τριβόμουν στα πόδια σας.

Οι δικοί σου φίλοι είναι πλέον και δικοί μου, ήθελα να σου δείξω. Μου είχες και το δικό μου δωμάτιο, με θέα στον ήλιο. Πόσο τον λατρεύω τον ήλιο. Λες και το ήξερες. Και μετά άρχισαν οι βόλτες. Σε πλατείες, στη σχολή, σε πάρτι, σε εκδρομές.

Είχα ξεχάσει πόσο όμορφες είναι οι βόλτες. Και τα χέρια των φίλων σου να με χαϊδεύουν. Ακόμα θυμάμαι την τρυφερότητα που μου μιλούσες λίγο πριν ξεκινήσουμε για μία ακόμα βόλτα. Κι εγώ σε κοίταζα έντονα και γαύγιζα χαρούμενα.

Η αρχή του τέλους..

Χαρούμενα άρχισα να γαυγίζω και στην πρώτη βόλτα που δεν με πήρες μαζί σου. Περισσότερο για να σου θυμίσω ότι τις λατρεύω, όσο και τον ήλιο. Δεν έδινες σημασία. Άρχισα να απορώ. Και να γαυγίζω ακόμα περισσότερο. Δεν έδινες σημασία. Όλο έβγαινες. Βόλτα κι άλλη βόλτα. Κι εγώ σπίτι. Κλεισμένος.

Μία φορά ξέχασες να με ταΐσεις για μία ολόκληρη μέρα. Ακόμα θυμάμαι τις φωνές που σου έβαλε η μαμά σου, λίγο προτού με ταΐσει. Προσπάθησα να σε κοιτάξω στα μάτια. Το απέφευγες. Συμπληρώσαμε έναν μήνα χωρίς βόλτα. Μου άλλαξες και δωμάτιο. Με πήγες κάτω από το κρεβάτι. Με έναν τεράστιο ήλιο σχηματισμένο όχι από φως αλλά από παλιές κάλτσες. Δε μίλησα. Είχα συνηθίσει. Ήλπιζα ότι το επόμενο πρωί όλα θα αλλάξουν.

Εκείνη την ημέρα όλα θα άλλαζαν..

Και φάνηκαν να αλλάζουν. Με σήκωσες πρωί πρωί. Είχες τόσο καιρό να το κάνεις. Άρχισα να γαυγίζω από τη χαρά μου. Επιτέλους, όλα θα γίνονταν όπως παλιά.

Σε ακολούθησα με χαμόγελο έξω από την πόρτα. Με παραξένεψε η διαδρομή. Πρώτη φορά με πήγαινες από εκείνο τον απόμερο δρόμο. Θα ανακάλυψες κάτι καινούριο και ενδιαφέρον σκέφτηκα.

Περπατούσαμε για ώρα. Έπειτα άρχισα να βλέπω τον δρόμο με τα αυτοκίνητα να πλησιάζει. Γύρισα να σε ρωτήσω που πηγαίνουμε. Δεν ήσουν πουθενά. Θα παίζεις σίγουρα κρυφτό σκέφτηκα.

Το κάναμε και τις πρώτες εβδομάδες. Σε έψαξα παντού. Ακόμα σε ψάχνω. Μήπως έχασες τον δρόμο; Μήπως μπερδεύτηκες; Πόσο καλά μπορεί να κρύφτηκες; Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να βγεις, κουράστηκα, πεινάω και κρυώνω.

Και έπαψε να είναι παιχνίδι... Μέτρησα αντίστροφα μέχρι το 100. Πολλές φορές.Που είσαι;

Μέσα από το βίντεο ο σκηνοθέτης παρουσιάζει το παράδοξο ανάμεσα στην άνευ όρων πίστη του ζώου που θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει στην οικογένειά του/αφεντικό του, και τη δειλία κάποιων ανθρώπων.

Η εγκατάλειψη δεν είναι η λύση!!

Συμβουλές για να ζείτε με τη τυφλή γατούλα σας πιο εύκολα
Η τύφλωση είναι η απώλεια της όρασης και στα δύο μάτια και μπορεί να προκληθεί από διάφορα αίτια όπως γλαύκωμα, προβλήματα του κερατοειδούς χιτώνα, καρκίνο, τραύματα, νοσήματα του κερατοειδή και καταράκτη. 

Αν η γάτα σας τυφλωθεί μπορεί να χρειάζεται εξτρά φροντίδα, αλλά είναι πιθανό ότι θα συνεχίσει να ζει μια μακριά και ευτυχισμένη ζωή. Όπως και οι άνθρωποι μπορεί και προσαρμόζεται στην τύφλωση και μαθαίνει να βασίζεται στις άλλες της αισθήσεις.

Αν και η όραση είναι σημαντική για τις γάτες, η αίσθηση της μυρωδιάς και της ακοής είναι πολύ πιο ανεπτυγμένες από τις δικές μας. Η όσφρηση της γάτας είναι ανώτερη, είναι ένας τρόπος με τον οποίο έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον της. Τα ρουθούνια της δουλεύουν συνεχώς. Η μύτη της είναι μικρή, αλλά κρύβει ένα λαβύρινθο οστών και οργάνων. Οι γάτες έχουν 19 εκατομμύρια κύταρα ευαίσθητα στην όσφρηση στη μύτη τους σε σχέση με τα 200 εκατομμύρια των σκύλων και τα 5 εκατομμύρια του ανθρώπου.

Επιπλέον, οι γάτες έχουν αδένες που εκκρίνουν φερομόνες, οι οποίες είναι οσμές που αναγνωρίζονται και τις βοηθούν να βρουν το δρόμο τους στο σπίτι. Αυτοί οι αδένες είναι στα μάγουλα της γάτας, στο κάτω τμήμα του ποδιού και κάτω από την ουρά της. Αφήνει τις οσμές της καθώς περπατάει και όταν τρύβει τα μαγουλά της με κάτι.

Η αίσθηση της ακοής μιας γάτας είναι καταπληκτική. Οι γάτες ακούν ήχους υψηλών συχνοτήτων που εμείς δεν ακούμε. Μπορούν να ξεχορήσουν τους τόνους και την ένταση του ήχου καλύτερα από εμάς. Η ικανότητα τους να εντοπίζουν την πηγή του ήχου είναι πολύ ανεπτυγμένη. Από ένα μέτρο μακρυά η γάτα μπορεί να ξεχωρίσει τρεις διαφορετικές πηγές με απόσταση 10 εκατοστών μεταξύ τους. Μπορούν να ακούσουν επίσης ήχους από μεγάλες αποστάσεις (τέσσερεις ή πέντε φορές πιο μακρινές από τον άνθρωπο).

Φυσικά η τύφλωση του κατοικιδίου πρέπει να αξιολογηθεί από τον κτηνίατρο σας το συντομότερο δυνατό. Και πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο το άγχος και τους τραυματισμούς περιορίζοντας τη γάτα σε μια ασφαλή περιοχή μέχρι να οριστεί το αίτιο του προβλήματος.

Στο σπίτι θα πρέπει να βοηθήσετε τη γάτα να προσαρμοστεί στο νέο της κόσμο χωρίς όραση. Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι να τη βοηθήσετε.

Να έχετε υπομονή

Για τα κατοικίδια που παθαίνουν ξαφνικά τύφλωση μπορεί να πάρει μερικές βδομάδες να προσαρμοστούν στην απώλεια της όρασης τους. Κατοικίδια που χάνουν σταδιακά την όραση τους αντιμετωπίζουν καλύτερα την κατάσταση καθώς έχουν χρόνο να προσαρμοστούν όσο μειώνεται η όραση τους. Είναι απίστευτο πόσο καλά αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια την τύφλωση. Δεν είναι απίθανο η τύφλωση να ανακαλυφθεί αφού ο ιδιοκτήτης αγοράσει νέα έπιπλα ή μετακομίσει και αντιληφθεί το ζώο να χτυπάει σε αντικείμενα.

Επειδή οι αισθήσεις της όσφρησης και της ακοής είναι κατά κάποιο τρόπο πιο σημαντικά για μια γάτα από την όραση, είναι λιγότερο εξαρτημένες από την όραση από ότι θα περιμέναμε. Για το λόγο αυτό η συμπεριφορά μπορεί να επιστρέψει στο κανονικό όταν προσαρμοστούν στην απώλεια της όρασης.

Να είστε συνεπείς

Μεταξύ των άλλων, ένα τυφλό κατοικίδιο στηρίζεται πολύ στη μνήμη του για να το βοηθάει να μετακινείτε εντός του σπιτιού. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τη γάτα σας είναι να αφήνετε τα πράγματα στην ίδια θέση όλη την όρα. Πρέπει να είστε συνεπείς.

Για παράδειγμα, μην αλλάζεται θέση στα έπιπλα σας. Καθαρίστε μετά από ότι κάνετε και πείτε και στα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Κρατείστε το χώρο που μετακινούνται καθαρό και μην αφήνεται εκτεθιμένα αντικείμενα πάνω στα οποία μπορούν να πέσουν. Ένα καλάθι άπλυτα ή ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα παιχνίδι που έχει ξεχαστεί σε λάθος θέση μπορεί να είναι πρόβλημα για τη τυφλή σας γάτα.

Επιστρέψτε τα πράγματα που μετακινείτε στη θέση τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει καρέκλες κατά το δείπνο ή έπιπλα που μετακινήσατε για καλεσμένους. Η γάτα μπορεί εύκολα να πέσει πάνω σε αυτά και να χτυπήσει ελαφρά ή να αποπροσανατολιστεί.

Κρατείστε ένα σταθερό σημείο για το φαγητό, το κρεβατάκι και την άμμο της. Βάλτε το κρεβατάκι της και τα μπολ με το φαγητό της στο ίδιο σημείο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το νερό της. Κρατήστε και την άμμο στο ίδιο μέρος, μην τη μετακινείτε.

Να είστε εξυπηρετικοί

Προσπαθήστε να μην κουβαλάτε τη γάτα από ένα χώρο σε άλλο καθώς αυτό μπορεί να τη μπερδέψει. Αν περπατούν προσανατολίζονται. Μπορεί να τις καθοδηγήσετε στο σπίτι για λίγο μέχρι να προσανατολιστεί. Πιθανόν γνωρίζετε ήδη τις συνήθειες της γάτας οπότε φροντίστε να πίνει αρκετά και να πηγαίνει όποτε χρειάζεται στην άμμο της.

Αν η γάτα μοιάζει ‘χαμένη’ ή αποπροσανατολισμένη, καθοδηγήστε την με λέξεις ή οδηγώντας την. Μιλήστε στη γάτα και ενθαρρύνεται τη να έρθει στο μέρος σας. Όταν επαναπροσανατολίζετε τη γάτα σας πάντα να την πηγαίνετε πίσω στο ίδιο σημείο, όπως τα μπολ με την τροφή ή το κρεβατάκι της.

Οι γάτες χρησιμοποιούν τα μουστάκια τους ως μικρές αντένες. Αυτά είναι πολύ ευαίσθητα και είναι χρήσιμα για τον εντοπισμό αντικειμένων και ρευμάτων αέρα. Φροντίστε να τα αφήνετε μακρυά ώστε να μπορεί η γάτα να τα χρησιμοποιεί για να εντοπίζει αντικείμενα και να μην πέφτει πάνω τους. Η χρηση κολάρου με καμπανάκι βοηθάει για να γνωρίζεται που βρίσκεται η γάτα σας.

Να έχετε επίγνωση θεμάτων ασφάλειας

• Είναι σημαντικό να είναι η γάτα ασφαλής. Εξετάστε το σπίτι για πιθανούς κινδύνους:

• Βάλτε εμπόδια πάνω από πισίνες και υδρομασάζ

• Κρατήστε το καπάκι της τουαλέτας κλειστό

• Αφαιρέστε ή καλύψτε τυχόν αιχμηρά αντικείμενα ή γωνίας, ειδικά όσα βρίσκονται στο επίπεδο των ματιών της γάτας

• Φράξτε την πρόσβαση της γάτας σε ανοιχτές σκάλες, μπαλκόνια και άλλους πιθανόν επικίνδυνους χώρους

• Φροντίστε να είναι η γάτα σας αναγνωρίσιμη. Ένα κολάρο και microchip είναι απαραίτητα για την περίπτωση που χαθεί. Αν χαθεί, η γάτα μάλλον δε θα μπορεί να βρει το δρόμο της πίσω στο σπίτι

• Κάντε γνωστό ότι η γάτα είναι τυφλή. Βάλτε ιατρικό ταμπελάκι στο κολάρο της γάτας που να αναφέρει ότι είναι τυφλή, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας

• Μιλήστε στη γάτα και χρησιμοποιείστε φασαρία για να την ξυπνήσετε όταν κοιμάτε, παρά να την ακουμπάτε. Πολλά ζώα που δε μπορούν να σας δουν να πλησιάζεται μπορεί να τρομάξουν με το άγγιγμα. Οι γάτες μπορεί να γρατζουνήσουν ή να δαγκώσουν όταν τρομάζουν. Αφού ξυπνήσει μιλήστε στη γάτα και αγγίξτε/χαϊδέψτε την πριν τη σηκώσετε.

Να καθορίσετε ρουτίνα ταΐσματος

Ορίστε συγκεκριμένο σημείο για τα μπολ με το φαγητό και το νερό της γάτας και καθοδηγήστε την σε αυτά αν είναι απαραίτητο. Προσπαθήστε να ταΐζετα τη γάτα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα για να καθοριστεί μια ρουτίνα. Φωνάξτε τη γάτα ή χτυπήστε τα δάχτυλα σας στο πλάι του μπολ για να τη βοηθήσετε να καταλάβει ότι είναι ώρα φαγητού. Αυτό θα τη βοηθήσει να εντοπίσει και από πού έρχεται ο θόρυβος.

Να επιβλέπετε δραστηριότητες εκτός σπιτιού

Κρατήστε τη γάτα σας εντός σπιτιού όλη την ώρα. Μια τυφλή γάτα δεν μπορεί να αναγνωρίσει κινδύνους και να τους αποφύγει, ειδικά αν την κυνηγήσουν ή της επιτεθούν. Αν την αφήσετε έξω, μην φεύγετε από δίπλα της. Ένα λουρί και κολάρο σώματος μπορούν να επιτρέψουν στη γάτα να βγει έξω και να απολαύσει τον υπαίθριο χώρο με ασφάλεια. Ένα κολάρο σώματος παρέχει καλύτερη καθοδήγηση και έλεγχο όταν περπατάτε. Πρέπει να είστε τα μάτια της και να προσέχετε για αντικείμενα με τα οποία μπορεί να προσκρούσει.

Εξετάστε όλους τους φράχτες, τις γλάστρες, τους κήπους και τους εξωτερικούς χώρους για αιχμηρές επιφάνειες ή αντικείμενα που μπορούν να την τραυματίσουν. Ελαχιστοποιήστε τις αλλαγές στο χώρο. Μια κλειστή βεράντα είναι καλός τρόπος για μια τυφλή γάτα να απολαύσει με ασφάλεια τον έξω χώρο.

Να διεγείρετε τις άλλες αισθήσεις

Οι τυφλές γάτες βασίζονται στις άλλες τους αισθήσεις για να λειτουργήσουν στο σκοτεινό τους κόσμο. Η ικανότητα τους να μυρίζουν, να αισθάνονται και να ακούν σχεδόν τελειοποιείτε και θα γίνουν το βασικό τους εργαλείο για να προσανατολίζονται στο περιβάλλον τους.

Παιχνίδια που κάνουν θορύβους όπως μπάλες με κουδουνάκια, χαρτοσακούλες ή χάρτινες μπάλες μπορούν να παρέχουν διέγερση και παιχνίδι.

Παιχνίδια που έχουν κάτνιπ μπορούν επίσης να παρέχουν διέγερση και ευχαρίστηση. Οι γάτες αγαπούν το κάτνιπ και το γρασίδι. Φυτέψτε λίγο σε ένα γνωστό σημείο για να δώσετε στη γάτα σας τη δυνατότητα να μυρίζει, γεύεται και νιώθει κάτι που της αρέσει.

Διεγείρετε τις αισθήσεις όσφρησης και αφής παρέχοντας ένα χώρο για να λιάζεται ή να παίρνει καθαρό αέρα. Ένα χαμηλό παράθυρο είναι βολικό και οι γάτες μαθαίνουν να εκτιμούν αποστάσεις και να πηδούν σε επιφάνειες γοα μα είναι κοντά σε παράθυρο. Φροντίστε το παράθυρο να έχει σίτα ασφαλή.
Σκεφτήτε να ζεστένετε το φαγητό της για να ενισχύσετε τη μυρωδιά του.

Πηγή: thessalonikicatgroup.com

Αδιάφορος ο Δήμος Καλλιθέας για τα αδέσποτα της πόλης «Δεν είμαστε κ υποχρεωμένοι»
Πολίτης της Καλλιθέας σε απόγνωση για την σίτιση γατιών στα ΟΛΥΜΠΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Καλλιθέας. ΔΗΜΟΣ...«Δεν είμαστε κ υποχρεωμένοι»

Εδώ και και πολύ καιρό παρακαλάω την Φιλοζωικη και τον Δήμο Καλλιθέας για την σίτιση αδέσποτων γατιών στα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ χωρίς ανταπόκριση...

Ακόμα με έχουν στο περίμενε, ενώ τα γατάκια ΠΕΙΝΑΝΕ!!!. Μου είπαν θα μιλήσουν με την κυρία Πάσχου που είναι υπεύθυνη για τα αδέσποτα του δήμου να της ξανά αναφέρουν το πρόβλημα της σίτισης και αν ο Δήμος μπορεί να παρέχει τροφές και θα με ειδοποιήσουν.

Δεν ζητάω να μου δώσουν τίποτα......απλά να πάνε αφού θεωρούνται «Φιλοζωικό Σωματείο» να τα ταΐσουν. Εγώ πάω μέρα παρά μέρα αλλά είναι πολλά..

Τα γατάκια είναι μέσα στο κρύο και κρύβονται μέσα στις κατεστραμμένες ψαρόβαρκες που υπάρχουν εκεί. Υπάρχουν γάτες που είναι έτοιμες να γεννήσουν, όπως επίσης υπάρχουν και μώρα γατάκια εκτεθειμένα σε πάρα πολλούς κινδύνους!

Δεν μπορεί ένα και μόνο άτομο που είναι και άνεργος, να ταΐζει τόσες ψυχούλες ,και ολόκληρο «Φιλοζωικό Σωματείο» και Δήμος να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΟΥΝ !!!!

Μετά από μήνυμα που έστειλε ο πολίτης στον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:.....Η σίτιση των αδέσποτων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ βάσει του νόμου 4039 και έχουν εγκριθεί κονδύλια γι αυτό! Η κ. Πάσχου θα μας υποχρέωνε αν γνώριζε το καθήκον της ως αρμόδια Αντιδήμαρχος.......

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Καλή χρονιά είναι ενήμερη κ ... ταλαιπωρημένη από το θέμα καθώς δηλώνονται λόγω κρίσης προφανώς πιο πολλά αδέσποτα από όσα είναι κ φέτος ξεπεράσαμε κατά πολύ τον προϋπολογισμό του προγράμματος. Τώρα με το νέο έτος κ πάλι θα τρέξει. Καλή χρονιά .....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ: Καλή χρονιά δήμαρχε.... Καμία φιλοζωική που ρώτησα στον δήμο μας, αλλά και στους γύρω δήμους δεν έχουν δει τίποτα από πρόγραμμα για τα αδέσποτα....Το «Φιλοζωικό-Σωματείο-Καλλιθέας-Δύστυχων-Αδέσποτων-Ζώων» έγραψε σε postστο προφίλ του ότι: Ο Δήμος δεν έχει ενεργοποιήσει πρόγραμμα.....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Το είδα κ εγώ δεν ισχύει. Απλά εξαντλήθηκε για πέρυσι ο προϋπολογισμός ο οποίος ήταν πολύ μεγαλύτερος από τα προηγούμενο χρόνια. Στη διάθεσή σας εργάσιμη ημέρα κ ώρα για στοιχεία.....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ: Που πήγαν τα χρήματα για τα αδέσποτα ...αφού κανένα Φιλοζωικό Σωματείο δεν ξέρει τίποτα...Που τα δώσατε και σε τι? Θα Ενημερώσω τα Σωματεία για τις απαντήσεις που μου δώσατε παρόλο που έμενα δεν με κάλυψαν! Πρέπει να βρεθεί μια λύση για την σίτιση των αδέσποτων γατιών στα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Ένα άτομο το όποιο είναι άνεργο δεν μπορεί να κάνει αυτό που είστε ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΙ εσείς!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Μα τι λέτε φυσικά κ ξέρει!!Κ τα στοιχεία στη διάθεσή σας.
Παρεπιπτόντως τυπικά στα Ολυμπιακά ακίνητα δεν είμαστε κ υποχρεωμένοι. Ελάτε μια εργάσιμη να σας τα δείξει κ κυρία πασχου ή η κυρία παπαθανασιου.....

Ακολούθησαν κ άλλα μνμ με προσβλητικό χαρακτήρα από μεριά του δήμαρχου Καλλιθέας κ.Δημήτρη Κάρναβου προς τον πολίτη όπως «Ανέντιμος, ντροπή σου, κλάψα και το ότι είναι άνεργος». Τα μνμ του δημάρχου υπάρχουν σε αντίγραφα! Δεν ξέρω γιατί ενόχλησε τόσο τον δήμαρχο η κοινοποίηση των μνμ!!!

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.