Τι μπορείς να κάνεις αν σκύλος σου παρουσιάζει συμπτώματα ναυτίας

Τι μπορείς να κάνεις αν σκύλος σου παρουσιάζει συμπτώματα ναυτίας
Τα σκυλιά αγαπούν τις βόλτες είτε αυτές είναι με το αμάξι είτε με τα ποδιά μέχρι το επόμενο στενό. Παρόλα αυτά, μερικά σκυλιά παρουσιάζουν συμπτώματα ναυτίας και ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να μην χρειαστεί να μαζέψεις τον εμετό από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και μερικά σκυλιά αισθάνονται ναυτία όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει. Σύμφωνα με ειδικούς, ναυτία παρουσιάζουν συνήθως τα κουτάβια και τα σκυλιά που είναι ακόμη πολύ μικρά.

Μερικά συμπτώματα ναυτίας που μπορεί να παρουσιάσει ένας σκύλος, είναι η ανησυχία, το χασμουρητό, το κλαψούρισμα, η υπερβολική έκκριση σάλιου ή το γλείψιμο των χειλιών.

Τι μπορείς να κάνεις αν σκύλος σου παρουσιάζει συμπτώματα ναυτίας;

Ό,τι κάνουμε κι εμείς οι άνθρωποι. Για παράδειγμα, όποιος αισθάνεται ναυτία, κάθεται πάντα στο μπροστινό κάθισμα για να κοιτάει όλο ευθεία. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο σκύλος σου. Φυσικά, θα πρέπει να κάθεται στη θέση του συνοδηγού και να φοράει ζώνη ασφαλείας.


Παράλληλα, αν ξέρεις ότι ο σκύλος σου αισθάνεται συχνά ναυτία, καλό θα ήταν να μην το ταΐσεις για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το ταξίδι, όπως δήλωσε στο PetMD, ο κτηνίατρος Dr. Mark Olcott.

Τέλος, μπορείς να συμβουλευτείς και τον κτηνίατρο σου για το εάν υπάρχει κάποιο φάρμακο που μπορεί να κάνει τον σκύλο σου να αισθάνεται πιο άνετα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Τώρα το Καλοκαίρι, όλο και κάπου θα χρειαστεί να πας με το αμάξι με τον σκύλο σου, γι΄αυτό κράτα στο μυαλό σου αυτές τις συμβουλές, οι οποίες σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.