Τι κάνεις όταν ο σκύλος σου πνίγεται; Τα τέσσερα βήματα!

Τι κάνεις όταν ο σκύλος σου πνίγεται; Τα τέσσερα βήματα!
Τι κάνεις όταν ο σκύλος σου πνίγεται; Πριν πάθεις πανικό, προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να του προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες.

Το να πανικοβληθείς όταν ο σκύλος σου πνίγεται σίγουρα δεν είναι και το ιδανικό. Πρέπει να είσαι ήρεμος ώστε να μπορείς να του προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες και να σώσεις τη ζωή στο σκυλάκι σου.

Ένας χρήστης του Twitter μοιράζεται ένα διάγραμμα με διάφορες τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν βρεθείς ποτέ σε αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση, κάτι που απευχόμαστε.

Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν αυτές τις συστάσεις πολύ χρήσιμες και το tweet έχει γίνει viral με σχεδόν 80.000 retweets και περισσότερα από 90.000 likes!

Η Kass που έκανε το συγκεκριμένο tweet ξεκαθάρισε πως δεν είναι κτηνίατρος και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει πάντα να καλούν τον κτηνίατρο σε περίπτωση που το κατοικίδιό τους σταματήσει να αναπνέει. Σε ένα δεύτερο tweet εξηγεί τα βήματα που ακολουθεί μπορεί διαφορετική σειρά από αυτήν που περιγράφεται στο διάγραμμα.

Τι κάνεις όταν ο σκύλος σου πνίγεται; Τα τέσσερα βήματα!
1. Το πρώτο βήμα από το διάγραμμα είναι να “χτυπήσεις” ελαφρά τον σκύλο σου ανάμεσα στις ωμοπλάτες και να τον κάνεις να σκύψει.

2. Το δεύτερο βήμα είναι να πιάσεις τον σκύλο σου από τα πίσω πόδια, ώστε το αντικείμενο που το προκαλεί δυσφορία να απομακρυνθεί, να ξεκολλήσει.

3. Το τρίτο βήμα είναι να ανοίξεις τα σαγόνια του σκύλου σου, να βάλεις το δάχτυλό σου, να βρεις τι τον ενοχλεί και να το αφαιρέσεις. Αν έχεις εντοπίσει το αντικείμενο που τον ενοχλεί μπορείς να βάλεις το χέρι σου και να το αφαιρέσεις.

Μερικές φυλές όπως τα terriers μπορεί ενστικτωδώς να σφίξουν τα σαγόνια τους όταν βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου γι΄αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν βάζεις τα δάχτυλα στο στόμα του.

4. Στη συνέχεια η Kass χρησιμοποιεί τη γροθιά της για να συμπιέσει την κοιλιά του σκύλου από κάτω. Σύμφωνα με το Κτηνιατρικό Πληροφοριακό Δίκτυο είναι σημαντικό να ξεχωρίσεις πότε ο σκύλος σου πνίγεται και πότε έχει απλά βήχα.

Όταν βήχει ο τετράποδος φίλος σου θα πρέπει να μπορεί να αναπνεύσει επαρκώς.

Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.