Είναι σημαντικό να μιλάς στη γάτα σου ακόμα κι αν δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα!

Είναι σημαντικό να μιλάς στη γάτα σου ακόμα κι αν δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα!
Εσύ μιλάς στη γάτα σου; Όχι; Οι επιστήμονες σου δίνουν λόγους για να το κάνεις ακόμα κι αν δεν μιλάτε ακριβώς την ίδια γλώσσα…Γιατί πρέπει να μιλάς στη γάτα σου;

Όχι, δεν είμαστε καθόλου τρελοί και δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας! Οι ειδικοί εξηγούν γιατί πρέπει να μιλάς στη γάτα σου κι εμείς αν είχαμε γάτα θα το κάναμε. Αν ανήκεις σε αυτούς που έχουν ως pet μια γάτα, τότε διάβασε προσεκτικά!

Οι γάτες ακόμα κι αν πολλές φορές αγνοούν την ύπαρξή σου, τα αυτιά τους ακούν προσεκτικά αυτά που τους λες. Οι γάτες έχουν έντονο ένστικτο και είναι αρκετά ενθουσιώδεις όσο κι αν δεν τους φαίνεται…

Παρ’ όλο που εσύ και η γάτα σου δεν μιλάτε ακριβώς την ίδια γλώσσα, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να της μιλάς, όπως θα μιλούσες σε έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειάς σου κι έτσι θα ενισχύσεις τον δεσμό που μοιράζεστε.

Γιατί πρέπει να μιλάς στη γάτα σου; Για το καλό και των δύο!

Σύμφωνα με την Dr Danielle Forsheee όταν δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη και αυτός ο κανόνας δεν αλλάζει με τα ζώα. Ισχύει σε όλες τις σχέσεις και δεν υπάρχει κάτι πιο cute πό αυτό.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων θεωρούν πως πρέπει να δώσουν και να λάβουν αγάπη και στοργή από το κατοικίδιό τους, είτε είναι γάτα, είτε σκύλος, είτε κουνέλι.

Το να δίνεις φαγητό, να το χαϊδεύεις, να το αγκαλιάζεις και να το φιλάς είναι βήματα που ενισχύουν τον δεσμό με το κατοικίδιό σου. Και είναι ακόμα καλύτερο να τους μιλάς! Σκέψου το καλό της υπόθεσης: Η γάτα θα είναι εκεί για σένα, θα σε ακούσει και δεν θα σε κρίνει. Ό,τι κι αν της εξομολογηθείς θα μείνει μεταξύ σας και θα εξακολουθεί να σε αγαπά.

Βέβαια, πρέπει να δώσεις σημασία και στον τόνο της φωνή σου, καθώς είναι ο τρόπος που θα μιλήσεις και όχι αυτό που θα πεις που θα επηρεάσει τα συναισθήματα του κατοικίδιου σου.

Στην αρχή μπορεί να νιώσεις λίγο άβολα να μιλάς στο pet σου αλλά μετά θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς τη θετική επίδραση που έχουν αυτές οι συνομιλίες στην ψυχική σου υγεία. Η επιστήμη λέει πως όταν μιλάμε στο κατοικίδιο, αυτή η συζήτηση μπορεί να κάνει θαύματα τόσο στην ψυχική και στη σωματική μας υγεία. Κι εμείς δεν θα τους αμφισβητήσουμε!

Σύμφωνα με την Dr Forshee, αυτό μπορεί να μειώσει το άγχος, να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις.

Ξεκίνα σιγά, σιγά και θα δεις πόσο υπέροχο είναι!
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.