Γάτες και νερό: 3 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε

gata-nero

Aυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τη σχέση της γάτας με το νερό είναι ότι αυτή η σχέση είναι κάτι παραπάνω από προβληματική. 

Γιατί μπορεί κάποιες γάτες να μην έχουν πρόβλημα να βρέξουν τη γούνα τους με αυτό, όμως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για λίγες. Η πλειοψηφία τους προτιμάει να μείνει μακριά. Είναι όμως έτσι; 

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetnews@gmail.com 

Στην πραγματικότητα η σχέση αυτή είναι περισσότερο πολύπλοκη από ό,τι φαίνεται. Και αυτό γιατί οι γάτες, ακόμα και σε αυτό το θέμα, παραμένουν μυστήριες. 

Δείτε 3 λιγότερο γνωστά πράγματα για τη σχέση της γάτας με το νερό, μια ιδιαίτερη σχέση μίσους και αγάπης. 

 1. Σύμφωνα με έρευνες οι γάτες πίνουν περισσότερο νερό όταν αυτό δεν είναι κοντά στο φαγητό τους. Παράξενο δεν είναι; Σε αντίθεση με εμάς που το φαγητό και το νερό μας είναι πάντα μαζί. Για αυτό το λόγο τοποθετούμε και το μπολάκι τους με το νερό δίπλα σε αυτό που έχει την τροφή τους. 


Ειδικοί λοιπόν στη συμπεριφορά της γάτας αναφέρουν ότι αυτό έχει να κάνει με τα ένστικτά της που θέλει το νερό να είναι καθαρό για να το πιει ώστε να μην κινδυνέψει από τίποτα. Δίπλα στην τροφή τους το μπολάκι του νερού πιθανόν να μην είναι εντελώς καθαρό, κάτι που απεχθάνονται. Για αυτό πάρτε το από εκεί που το έχετε τοποθετήσει και βάλτε το σε ένα άλλο μέρος, ήσυχο και καθαρό. 

2. Οι περισσότερες γάτες αγαπούν το νερό που τρέχει. Θα έχετε δει με πόσο ενθουσιασμό κάθονται δίπλα σε τρεχούμενο νερό. Αν δεν το έχετε δει, αφήστε μια βρύση να τρέχει ή να ρίχνει σταγόνα σταγόνα. Θα μείνουν εκεί για ώρα προσπαθώντας να το πιάσουν. Ο λόγος είναι απλός. Οι γάτες προσπαθούν να πιάσουν ό,τι κινείται. Το νερό που τρέχει τις εξιτάρει γιατί θεωρούν ότι μπορεί να έχει κάτι εκεί για να κυνηγήσουν. 

3. Ένα άλλο πράγμα που μισούν είναι όταν το νερό τους βρίσκεται κοντά στην αμμολεκάνη τους. Κανένας δεν θέλει να πίνει νερό δίπλα στην τουαλέτα του. Λογικό δεν είναι;

Πηγή petpet.news
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.