Ζάκυνθος: Με παρέμβαση της αστυνομίας σώθηκε ο σκύλος που κινδύνευε από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητο

Ζάκυνθος: Με παρέμβαση της αστυνομίας σώθηκε ο σκύλος που κινδύνευε από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητο
Εθελόντρια του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων εντόπισε την Τρίτη 1η Μαΐου τον σκύλο που βλέπετε στη φωτογραφία να κινδυνεύει να πεθάνει από θερμοπληξία αφού ο ασυνείδητος «ιδιοκτήτης» του τον άφησε κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο κάτω από τον καυτό ήλιο και με όλα τα παράθυρα κλειστά.

Η εθελόντρια άρχισε να τον ψάχνει, αλλά μάταια. Έτσι ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για βοήθεια.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν τον «ιδιοκτήτη» του ζώου, τον οποίον επέπληξαν σε πολύ αυστηρούς τόνους ενημερώνοντας τον για τις ποινές που προβλέπει ο νόμος σε περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης ζώου.

Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων συγχαίρει την εθελόντριά του και τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο ώστε να σωθεί ο σκύλος πριν να είναι αργά, και απευθύνουν έκκληση προς όλους να μην αφήνουν τους σκύλους κλεισμένους στο αυτοκίνητο γιατί κινδυνεύουν από θερμοπληξία και θάνατο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό σας υπενθυμίζουμε ότι δεν πρέπει να αφήνετε κανένα ζώο μέσα στο αυτοκίνητο, είτε αυτό είναι σταθμευμένο σε σκιερό μέρος είτε κάτω από τον ήλιο, ακόμα κι αν αφήσετε τα παράθυρα ελαφρώς ανοικτά. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και τα ζώα κινδυνεύουν να πεθάνουν σε μερικά λεπτά από θερμοπληξία.

Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.