Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία του σκύλου σου;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία του σκύλου σου;
Εξετάζοντας τα δεδομένα των πιο συχνών ασθενειών στους σκύλους, οι κτηνίατροι διαπιστώνουν ότι έχουν κάτι κοινό: την παχυσαρκία. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις γατούλες...

Οι 7 συχνότερες ασθένειες στα κατοικίδια επιδεινώνονται ή προκαλούνται από την παχυσαρκία. Ας τις δούμε με τη σειρά:

•Εντερικά προβλήματα: Ας το παραδεχτούμε- τα υπέροχα ζωάκια μας τρώνε περισσότερο από ό, τι πρέπει, γιατί δεν τους χαλάμε χατίρι! Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε έμετο και διάρροια.

•Καρκίνος: Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι τύποι καρκίνου είναι συχνότεροι στα υπέρβαρα ή παχύσαρκα ζώα.

•Κουτσαίνει: Το κουτσό βάδισμα, προκαλείται συχνά από αρθρίτιδα και θρόμβωση, και τα επιπλέον κιλά σημαίνουν επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις των σκύλων.

•Εύθραστες αρθρώσεις: οι σκύλοι που είναι παχύσαρκοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τραυματισμούς στους σταυροειδείς συνδέσμους τους που προκαλούνται από αυξημένο άγχος και αδύναμους μύες.

•Μόλυνση ουροφόρων οδών: πολλά πράγματα μπορούν να την προκαλέσουν αλλά τα παχύσαρκα ζώα ενδέχεται να κινδυνεύουν περισσότερο γιατί δεν μπορούν να καθαρίσουν αυτά τα δύσκολα σημεία!

•Θέματα της καρδιάς: Η παχυσαρκία συνήθως έρχεται με υψηλή αρτηριακή πίεση, χαμηλή λειτουργία οργάνων και χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας, όλα στοιχεία που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο…

•Προβλήματα πλάτης: Οι ράτσες που είναι μακριές και χαμηλές, όπως τα Dachshunds και τα Basset Hounds - είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ασθένεια των μεσοσπονδυλικών δίσκων. Το πρόσθετο βάρος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου!

Τα καλά νέα είναι ότι, σε αντίθεση με πολλές από αυτές τις ασθένειες, η παχυσαρκία των κατοικίδιων ζώων μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί 100%! Εκτός από την καθημερινή άσκηση, μπορείς να δίνεις στον σκύλο σου σνακ με χαμηλές θερμίδες, πχ. καρότα ή ακόμα καλύτερα να σταματήσεις τα σνακ και να παίζεις μαζί του περισσότερο!
Πηγή: keeppet.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.