Παχουλή γατούλα: Εύκολοι τρόποι για να χάσει βάρος

Παχουλή γατούλα: Εύκολοι τρόποι για να χάσει βάρος
Παρατηρήστε τη γάτα σας: θα μπορούσε να αδυνατίσει έστω και λίγο; Αν ναι, διαβάστε παρακάτω! Έχουμε επτά διασκεδαστικούς τρόπους για να κινείται η γάτα σας και να χάσει βάρος, είτε με την χρήση τροφίμων είτε παίζοντας εξυπνότερα.

Η εικόνα της παχουλής γάτας είναι κλασική. Δυστυχώς, οι συνέπειες για την υγεία της από το υπερβάλλον βάρος, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης τύπου 2, η οστεοαρθρίτιδα δεν είναι καθόλου αστείες ενώ το πάχος μειώνει συνολικά το προσδόκιμο ζωή της. Ας δούμε λοιπόν πώς θα μπορέσει να αδυνατίσει ευχάριστα.

Προσέγγιση A: ΧρήσηΤροφίμων

Το κατάλληλο κίνητρο είναι το κλειδί σε αυτήν την προσέγγιση. Στις παχιές γάτες αρέσει σαφώς το φαγητό, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε το για να τις κάνετε να κινηθούν!

Η παρέλαση του γεύματος

Πρώτα πρώτα, τέρμα η δωρεάν σίτιση! Το φαγητό της γάτας σας δεν μπορεί να μενει έξω όλη την ημέρα, καθώς έτσι τρώει περισσότερο από ό, τι είναι καλό γι 'αυτήν. Τώρα, την ώρα του φαγητού, βάλτε την τροφή της γάτας σας σε ένα μπολ και περπατήστε γύρω γύρω στο σπίτι σας. Αν έχετε σκάλες ακόμα καλύτερα! Ανεβείτε τις, μεταφέροντας την τροφή της γάτας σας. Οι πιθανότητες είναι, ότι θα σας ακολουθεί από πίσω. Περιοδικά βάλτε το μπολ κάτω για πέντε δευτερόλεπτα ώστε η γάτα σας να φάει λίγο. Η μικρή αυτή ανταμοιβή είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική για να συνεχίσει να σας ακολουθεί.

Το παζλ φαγητού

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι διαδραστικών παζλ με φαγητό που μπορείτε να προμηθευτείτε ώστε η γάτα σας να ασχολείται προκειμένου να βρει το φαγητό της. Οι διαδραστικοί τροφοδότες / παιχνίδια γυμνάζουν τόσο στον εγκέφαλο όσο και το σώμα της γάτας σας. Η γάτα σας θα πρέπει να τους εξερευνήσει για να πάρει ένα κομμάτι ξηράς τροφής κι έτσι γυμνάζεται όσο τρώει.

Κυνήγι λιχουδιάς

Πάρτε μια σακούλα λιχουδιές για γάτες, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ μικρές και με εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες. Πετάξτε μια λιχουδιά στην άλλη άκρη του διαδρόμου ώστε η γάτα σας να την κυνηγήσει. Κάντε το αυτό σε επανάληψη, επιμένοντας πάντα η γάτα σας να έρχεται πίσω σε σας, πριν ρίξετε την επόμενη, ώστε να κάνει προπόνηση, χωρίς καν να το συνειδητοποιεί! Παράλληλα βέβαια μειώστε τη μερίδα φαγητού της γάτας σας, έτσι ώστε οι λιχουδιές που καταναλώνει να μην αυξήσουν την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη.

Κρυφτό

Περιορίστε τη γάτα σας σε ένα άλλο δωμάτιο, ενώ της βάζετε φαγητό. Τοποθετήστε το μπολ της σε διαφορετικό μέρος κάθε μέρα, ώστε όταν την απελευθερώσετε να ψάξει να το βρει. Δε θα αργήσει βέβαια, αλλά τουλάχιστον θα έχει γυμναστεί λίγο μέχρι να το απολαύσει.

Προσέγγιση Β: Καλύτερο Παιχνίδι

Μια υγιής γάτα είναι μια ενεργή γάτα! Τονώστε τα κυνηγετικά ένστικτα της γάτας σας για να γυμναστεί περισσότερο:

Το μαγικό ραβδί

Υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια για γάτες που ακόμη και η πιο τεμπέλα θα ενδιαφερθεί. Παρακολουθήστε πώς παίζει η γάτα σας για να επιλέξετε το σωστό παιχνίδι. Μερικές γάτες προτιμούν να κυνηγούν στο έδαφος,ενώ άλλες προτιμούν να κυνηγούν ψηλά. Προσαρμόστε το παιχνίδι της γάτας σας για να την κάνετε να θέλει να σηκωθεί.

Δόλωμα & αλλαγή

Αλλάξτε την επιλογή των παιχνιδιών που η γάτα σας έχει διαθέσιμα κάθε βδομάδα. Δώστε της καινούρια παιχνίδια για να κρατήσετε την προσοχή της. Το παλιό γίνεται βαρετό. Κάνοντας νέα παιχνίδια διαθέσιμα στη γάτα σας την ενθαρρύνετε ενεργά στο παιχνίδι.

Το λέιζερ

Ένα λέιζερ ή LED δείκτης (που είναι πιο ασφαλές για τα μάτια της γάτας σας) μπορεί να τραβήξει την προσοχή σχεδόν κάθε γάτας. Και είναι αρκετά φθηνό και πολύ καλό εργαλείο για να σας βοηθήσει να μάθετε πώς αρέσει στη γάτα σας να παίζει. Παρατηρήστε αν στη γάτα σας αρέσει να κυνηγά το λέιζερ γραμμικά ή γύρω γύρω. Απλά θυμηθείτε να ρίξετε στη γάτα σας ένα παιχνίδι για να "σκοτώσει" στο τέλος του παιχνιδιού. Μόνο κυνήγι χωρίς θήραμα στο τέλος θα καταλήξει να απογοητεύσει τη γάτα σας.
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.