Μοσχάτο: Δημοτικός σύμβουλος ζητά να απομακρυνθούν ταΐστρες και ποτίστρες

mosxato-taistres-karafwtias
Να απομακρυνθούν ταΐστρες και ποτίστρες που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου ζητά ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, Πέτρος Καραφωτιάς.

Ο κ. Καραφωτιάς, που ανήκει στο συνδυασμό του Δημάρχου, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι ήταν λάθος η τοποθέτηση της ταΐστρας και της ποτίστρας στο συγκεκριμένο σημείο, διότι, όπως υποστηρίζει, ο χώρος έχει γεμίσει με περιστέρια, οι κουτσουλιές των οποίων βρωμίζουν την περιοχή.

Όπως αναφέρει επίσης, τα περιστέρια μεταφέρουν βάκιλους που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας σε παιδιά, ενώ, φαίνεται σα να θεωρεί ενοχλητική και την παρουσία σκυλιών και γατιών, διότι γράφει χαρακτηριστικά ότι «επιπλέον αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, με το να συνωστίζονται, σκυλιά, γάτες, περιστέρια σε ένα σημείο για ικανοποίηση κάποιων»…

Ο κ. Καραφωτιάς ζητά να τοποθετηθούν σε άλλο σημείο, το οποίο θα αξιολογηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου, οι ταΐστρες και οι ποτίστρες, προκαλώντας σε εμάς και κάποιες εύλογες -και καλοπροαίρετες στο πλαίσιο του διαλόγου για τα αδέσποτα- απορίες:

Ο χώρος που επιλέχθηκε αρχικά δεν ελέγχθηκε για την καταλληλότητά του από τις αρμόδιες υπηρεσίες;

Το να «συνωστίζονται σκυλιά και γάτες» έξω από σημεία όπου τους παρέχεται τροφή και νερό δεν είναι αναμενόμενο, καθώς αυτόν ακριβώς τον στόχο εξυπηρετούν οι ταΐστρες και οι ποτίστρες;

Οι υπηρεσίες καθαριότητας, που, όπως αναφέρει, βρίσκονται επί ποδός για να διατηρούν το χώρο καθαρό δεν έχουν αυτή ακριβώς την αρμοδιότητα;

Και, τέλος, ποιο το όφελος μιας τέτοιας ανάρτησης, όταν ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά ότι απαγορεύει τα σχόλια;


Η τοποθέτηση της ταΐστρας και της ποτίστρας έξω από τον χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, είναι ένα μεγάλο λάθος. Ο χώρος έχει καταντήσει Η τοποθέτηση της ταΐστρας και της ποτίστρας έξω από τον χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, είναι ένα μεγάλο λάθος. Ο χώρος έχει καταντήσει ,χώρος συγκέντρωσης περιστεριών, με αποτέλεσμα παντού να υπάρχουν διάσπαρτες κοτσιλιές που βρομίζουν και υποβαθμίζουν τον χώρο. Το προσωπικό καθαριότητας καθημερινά βρίσκεται επί ποδός ως προς τον καθαρισμό και την διατήρηση του χώρου να είναι καθαρός. Αλλά δεν είναι αυτή η λύση. Από Πολιτική Προστασία ζητείται η απομάκρυνση των εν λόγω αντικειμένων από τον συγκεκριμένο χώρο και όπως αυτά τοποθετηθούν σε άλλο χώρο που θα αξιολογηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου, για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας. Παραθέτουμε σχετικές διατάξεις.

1). Γ. Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

2). Μεριμνά για τις ανθυγιεινές καταστάσεις και τα έκτακτα περιστατικά (νόσος των πτηνών, κ.λπ.) σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και άλλους φορείς.

3). Εκδίδει τοπικές υγειονομικές διατάξεις και λαμβάνει μέτρα σε θέματα δημόσιας υγιεινής.

Να σημειωθεί ότι τα περιστέρια μεταφέρουν από δυο βάκιλους διάρροιες και αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως σε παιδιά. Επιπλέον αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, με το να συνωστίζονται, σκυλιά, γάτες, περιστέρια σε ένα σημείο για ικανοποίηση κάποιων.

Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.