Ο σκύλος σου υποφέρει το Καλοκαίρι κι αυτοί είναι οι κίνδυνοι

dog-sun
Μη νομίζεις πως και τα σκυλιά δεν επηρεάζονται απ’ τη ζέστη. Κι όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, οι καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τον σκύλο σου αυξάνονται.

Ξέρεις, δεν ζεσταίνεσαι μόνο εσύ το Καλοκαίρι. Ειδικά όταν έχει καύσωνα και ο υδράργυρος αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και ο σκύλος σου θα ζεσταθεί. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι υπέροχοι αλλά ορισμένες φορές σε ταλαιπωρούν. Και μαζί με σένα ταλαιπωρούν και το κατοικίδιό σου. Ο αγαπημένος σου φίλος υποφέρει το Καλοκαίρι ακόμα περισσότερο από σένα κι οι κίνδυνοι για το σκυλάκι σου την εποχή αυτή δεν είναι λίγοι.

Καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τον σκύλο

Θερμοπληξία

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις το σκυλάκι σου μόνο του στο αυτοκίνητο. Ειδικά όταν κάνει ζέστη, το αυτοκίνητο υπερθερμαίνεται και μέσα σε λίγα λεπτά ο σκύλος σου μπορεί να πάθει ασφυξία και θερμοπληξία, ακόμα κι αν έχεις αφήσει λίγο το παράθυρο ανοιχτό. Είναι φυσικά καλύτερο να τον αφήσεις στο σπίτι από το να τον πάρεις μαζί σου και να μείνει μόνος του στο αυτοκίνητο.

Αφυδάτωση

Τα σκυλιά ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους, κυρίως, με το λαχάνιασμα. Όμως, όταν έχει καύσωνα και πολλή ζέστη, είναι πολύ σημαντικό να πίνουν συχνά νερό και να έχουν διαρκή πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Χαλασμένο φαγητό

Όσο εύκολο είναι να πάθεις δηλητηρίαση εσύ, άλλο τόσο εύκολο είναι και για τον σκύλο σου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Έτσι λοιπόν πρέπει να προσέχεις πολύ την τροφή του.

Αντιψυκτικά

Πολλά ζώα μπορεί να γλύφουν αντιψυκτικό υγρό που τρέχει από air condition, αυτοκίνητα ή ψυγεία. Ωστόσο, το υγρό αυτό είναι τοξικό και πρέπει να προστατέψεις το ζωάκι σου.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.