ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση στις αδέσποτες γατούλες !

gata-steirosi
Η στείρωση είναι μακράν το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τις αδέσποτες γατούλες

1. ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ;

Για να εξασφαλίσουμε την υγεία τους πρωτίστως. Μια αποικία με στειρωμένες γάτες, είναι μια αποικία όπου αποφεύγονται μεταδιδόμενα νοσήματα και καυγάδες.

Επίσης, γιατί ένας ελεγχόμενος πληθυσμός που δεν αυξάνεται, σιτίζεται και φροντίζεται πιο εύκολα. Από μια μόνο αστείρωτη γάτα μπορούν να προκύψουν εκατοντάδες απόγονοι σε δύο χρόνια. Η σίτιση και η φροντίδα τόσων ζώων είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν, να πεινάνε και να υποφέρουν.

2. ΠΟΥ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ;

Όπου υπάρχει ανάγκη. Προτιμούμε αποικίες με μεγάλο αριθμό αστείρωτων ζώων, ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όσο περισσότερων ζώων γίνεται.

3. ΤΙ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ;

Τις επανατοποθετούμε στο ίδιο μέρος όπου ζούσαν πριν, το οποίο θεωρούν "σπίτι τους", αν είναι ασφαλές. Αν κάποια γάτα χρειάζεται περίθαλψη, ψάχνουμε φιλοξενία και προωθείται για υιοθεσία.

4. ΠΩΣ ΤΙΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ;

Με παγίδες ειδικά σχεδιασμένες ώστε να εγκλωβίζουν την γάτα χωρίς να την τραυματίζουν, με ντρόπερ (κλουβί χωρίς πάτο που καπακώνει την γάτα από πάνω) και με πάρα πολύ υπομονή.

5. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ;

Ναι, μπορούν να βγουν την επόμενη η την μεθεπόμενη μέρα. Γίνονται διπλά ράμματα, που απορροφούνται σε μερικές μέρες, εσωτερικά και εξωτερικά, και δίνεται αντιβίωση μακράς διαρκείας.

6. ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΑΝ ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ;

Καταρχάς είναι αδύνατον να στειρώσουμε όλες τις γάτες της χώρας. Έστω και μια θηλυκιά αστείρωτη μπορεί να γεννήσει μέχρι και τρεις φορές τον χρόνο, και οι απόγονοι αυξάνονται γεωμετρικά.

7. ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ;

Ναι, φυσιολογικότατη, και μάλιστα ακόμη καλύτερη από πριν.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TNR ;

- Είναι ο πιο διαδεδομένος όρος παγκοσμίως που περιγράφει την διαδικασία. Τ = trap (παγιδεύω ), Ν = neuter (στειρώνω), R = return/ release (επανεντάσσω/ απελευθερώνω)
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.