Η Xριστουγεννιάτικη διακόσμηση βλάπτει τον σκύλο σου

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βλάπτει τον σκύλο σου
Μπορεί εσύ να έχεις γεμίσει το σπίτι με στολίδια, δεντράκια, φωτάκια, γιρλάντες, δώρα, κουτιά και ό,τι άλλο έχεις σκεφτεί να βάλεις αλλά σκέφτηκες καθόλου τον τετράποδο φίλο σου; Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και σκύλος: Μια σχέση αγάπης και μίσους.

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι η δική σου αγαπημένη περίοδος, αλλά ίσως αποβεί επικίνδυνη για τον σκύλο σου αν δεν προσέξεις. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και σκύλος… είναι μια λεπτή σχέση κι εσύ καλείσαι να βρεις τις ισορροπίες.

Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να πάθει τίποτα ο σκύλος σου, γι΄αυτό προσέχουμε για να έχουμε.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και σκύλος: Οδηγίες για νέους σκυλογονείς

Γιατί αν είσαι «παλιός» είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις τι βλάπτει τον σκύλο σου και να παίρνεις τα μέτρα σου.

Τα φυτά

Φυτά, όπως τα αλεξανδρινά, μπορεί να αποβούν τοξικά για τον σκύλο σου και θα πρέπει να τον κρατήσεις όσο γίνεται πιο μακριά. Τα φύλλα από το συγκεκριμένο φυτό, μπορεί να ερεθίσουν και να βλάψουν το στόμα και το στομάχι του σκύλου και συχνά προκαλούν ναυτία και εμετό.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε είναι φυσικό είτε τεχνητό, μπορεί επίσης να είναι τοξικό για τον σκύλο. Κι αυτό γιατί οι βελόνες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο στομάχι αν ο σκύλος τις καταπιεί ή τις βάλει στο στόμα του.

Ειδικά τα τεχνητά δέντρα που είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένα από πλαστικό ή αλουμίνιο μπορεί να δημιουργήσουν διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα στον σκύλο. Φρόντισε να καθαρίζεις συχνά-πυκνά τον χώρο και να κρατάς τον σκύλο σου όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Λαμπάκια

Μα θα μου πεις Χριστούγεννα χωρίς ένα λαμπιόνι γίνεται; Τα φωτάκια αποτελούν μια κοινή πηγή ατυχημάτων για τους σκύλους. Είτε θα καούν, είτε θα μασήσουν τα καλώδια, είτε θα τα τραβήξουν.

Αυτό που κυρίως μπορείς να κάνεις είναι όταν λείπεις από το σπίτι κι έχεις αφήσει τον σκύλο μόνο του, να σβήνεις οπωσδήποτε τα λαμπάκια!

Κεριά

Τα κεριά «φωνάζουν» από μακριά «προσοχή, κίνδυνος»! Πράγματι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για τα σκυλιά ή για οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο.

Μπορεί ο σκύλος σου να τρέχει ενθουσιασμένος στο σπίτι και να προκαλέσει… πυρκαγιά. Εκτός από αυτό, μπορεί να κάψει το στόμα ή τη μύτη του αν έρθει πολύ κοντά με αυτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ηλεκτρικά κεριά είναι μια μεγάλη, όμορφη και πολύ ασφαλέστερη εναλλακτική λύση!
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.