Ο σκύλος σου ξαφνικά δεν τρώει; Μάθε τι μπορεί να φταίει

Ο σκύλος σου ξαφνικά δεν τρώει; Μάθε τι μπορεί να φταίει
Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να καταφέρεις να έχει ο σκύλος σου μια πλήρη και ισορροπημένη τροφή. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα σκυλί που δεν θέλει να φάει κάποια πράγματα και σ’ εκείνο που σταματάει να τρώει εντελώς.

Για το ότι ο σκύλος δεν τρώει, μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα. Σε κάθε περίπτωση μην σε πιάσει πανικός και εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα. Φυσικά, εάν ο σκύλος σου σταμάτησε να τρώει τα πάντα και δεν έχει διάθεση, θα πρέπει να πάρεις τη συμβουλή του κτηνίατρου για να μάθεις μήπως υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος πίσω απ’ αυτή τη συμπεριφορά.

Άλλαξε τροφή;

Όπως μερικά παιδιά αρνιούνται να φάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από κοτόπουλο και δεν δοκιμάζουν άλλο κρέας, έτσι είναι πιθανό και ο σκύλος σου να θέλει να φάει μόνο το φαγητό που έχει συνηθίσει.

Μπορεί να αρνηθεί να φάει αν αλλάξει ξαφνικά το φαγητό του ή εάν του έχεις δώσει να φάει πολύ απ’ το δικό σου φαγητό και τώρα αρνείται τη δική του τροφή!

Κακή ποιότητα τροφής

Εάν δεν έχεις αλλάξει τροφή στον σκύλο σου και ξαφνικά βλέπεις ότι δεν την τρώει, έλεγξε την ημερομηνία λήξης και την κατάσταση της τροφής, μήπως έχει αλλοιωθεί. Ούτε εσύ θα ήθελες να φας κάτι που σου μυρίζει άσχημα!

Στρες

Πρέπει να ξέρεις πως περνούν και τα σκυλάκια από διάφορες περιόδους στεναχώριας και έντονου στρες που μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην όρεξη τους!

Βαρέθηκε την τροφή του! Απλά!

Μη σου φαίνεται περίεργο. Όπως οι άνθρωποι βαριούνται το ίδιο φαγητό, το παθαίνουν και τα ζώα. Το σκυλάκι σου μπορεί να γεύτηκε κάτι που του τράβηξε περισσότερο την προσοχή, να του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στον ουρανίσκο και τώρα η ξηρά τροφή του φαίνεται βαρετή και άγευστη.

Μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις λίγο λαδάκι ή νερό στην ξηρά τροφή για να δώσεις νέο ενδιαφέρον ή να την ανακατέψεις με λίγο περιεχόμενο από κονσέρβα!

Η ζέστη παίζει ρόλο

Τώρα που είναι Χειμώνας αυτό δεν σε απασχολεί, αλλά εάν παρατηρήσεις ότι τους καλοκαιρινούς μήνες ο σκυλάκος σου τρώει λιγότερο, μην ανησυχήσεις! Είναι σύνηθες για τα σκυλιά να τρώνε λιγότερο όταν έχει πολλή ζέστη.

Εάν παρατηρήσεις ότι ο σκύλος σου δεν τρώει κι έχει μειωμένη διάθεση χωρίς να βελτιώνεται η κατάσταση, επισκέψου τον κτηνίατρο.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.