Γιατί ποτέ δεν πρέπει να κρεμάμε κουδουνάκι στις γάτες

Γιατί ποτέ δεν πρέπει να κρεμάμε κουδουνάκι στις γάτες
Είναι πολλοί άνθρωποι που θεωρούν χαριτωμένο να περνούν ένα κολάρο στη γάτα τους με ένα ή περισσότερα κουδουνάκια, είτε για να να δείχνουν χαριτωμένες αισθητικά ή με τη δικαιολογία ότι θέλουν να τις ακούν σε ποιον χώρο του σπιτιού βρίσκονται.

Πόσο ευχάριστο όμως είναι αυτό για το ζώο μας;

Είναι διαφορετικό πράγμα η γάτα να φοράει κολάρο με σήμανση στοιχείων ιδιοκτήτη, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει με ασφάλεια σπίτι της σε περίπτωση που χαθεί και διαφορετικό να ακούει έναν ήχο ακριβώς κάτω από τα αυτιά της κάθε μέρα, όλη μέρα, σε κάθε της κίνηση και κάθε της βήμα.

Η ακοή της γάτας είναι οξεία και περίπου 50 φορές καλύτερη από εκείνη του ανθρώπου, έχοντας λοιπόν ένα κουδουνάκι τόσο κοντά στο κεφάλι της, είναι λογικό το ζώο να βρίσκεται σε έναν διαρκή εκνευρισμό ή σύγχυση.

Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, αλλά αφαιρώντας τα κουδουνάκια από το κολάρο της γάτας σας θα της χαρίσετε μια ήρεμη ζωή και θα δείτε και αισθητή διαφορά στη συμπεριφορά της προς το καλύτερο.

Υπάρχουν ταμπελάκια σήμανσης ιδιοκτήτη που δεν είναι μεταλλικά και δεν χτυπούν πάνω στην αγκράφα του λουριού, έτσι ο θόρυβος και η ενόχληση μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Για χαρούμενες και πιο ήρεμες γατούλες αφαιρούμε το κουδουνάκι και δεν σφίγγουμε πολύ το λουρί στο λαιμό τους.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.