BARF: Διατροφή επικίνδυνη για την υγεία του σκύλου και του ανθρώπου! (Έρευνα πανεπιστημίου Ουτρέχτης)

BARF: Διατροφή επικίνδυνη για την υγεία του σκύλου και του ανθρώπου! (Έρευνα πανεπιστημίου Ουτρέχτης)
Η BARF διατροφή (Ωμοφαγία) για τους σκύλους, είναι κάτι που ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Μια ακόμα έρευνα έρχεται να προειδοποιήσει τους κηδεμόνες σκύλων για τους κινδύνους που κρύβει η εν λόγω διατροφή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, καιρό τώρα, πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για τα οφέλη της διατροφής αυτής παρά μόνο μεγάλο ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι και σκύλοι αρρώστιες όπως το E.coli αλλά και άλλα επικίνδυνα βακτήρια και παράσιτα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, αναλύθηκαν 35 μάρκες BARF και τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά.

E. coli περιείχαν το 23% των τροφών,Listeria στο 43% και Salmonella στο 20%. Επίσης βρέθηκαν παράσιτα όπως το Sarcocystis cruzi και Toxoplasma.

"Οι γάτες και τα σκυλιά που τρώνε δίαιτες ωμού κρέατος είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά σε σχέση με τα ζώα που τρώνε συμβατικές δίαιτες. Κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία." Τόνισε ο Paul Overgaauw επικεφαλής της έρευνας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Veterinary Record και μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω

"Zoonotic bacteria and parasites found in raw meat-based diets for cats and dogs"

Πηγή: livingwithdogs.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.