Οι τρόποι να πεις «σ’ αγαπώ» στον σκύλο σου και να το καταλάβει

Οι τρόποι να πεις «σ’ αγαπώ» στον σκύλο σου και να το καταλάβει
Είσαι τρελός και παλαβός για το σκύλο σου και δεν ντρέπεσαι να το δείξεις. Μπορεί να του αγοράζεις λιχουδιές, παιχνίδια, ωραία κολάρα και βολικά κρεβάτια αλλά έτσι ο σκύλος σου δεν καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είναι για σένα.

Σίγουρα, ο σκύλος σου εκτιμάει όλα αυτά τα δωράκια που του κάνεις, αλλά για να δείξεις την αγάπη στον σκύλο σου, θα πρέπει να μιλήσεις στην δική του γλώσσα. Μόνο και μόνο επειδή δεν μιλάς σκυλίσια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δείξεις την αγάπη σου στο σκύλο σου και να το καταλάβει. Υπάρχει τρόπος να πεις σε αγαπώ στο σκύλο σου και να το καταλάβει.

Εδώ υπάρχουν κάποιο τρόποι για να εκφράσεις τα αληθινά σου συναισθήματα για το σκύλο σου που δεν θα αφήσουν καμία αμφιβολία στο μυαλό του για την αγάπη και την αφοσίωση που του έχεις.

Χάιδεψε το στα αυτάκια του

Έχεις χαϊδέψει ποτέ πίσω από τα αυτιά του σκύλου και διαπίστωσες ότι αρχίζει σιγά σιγά να στηρίζεται στο χέρι σου και σιγά σιγά παραδίνεται πλήρως; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν χαϊδεύεις το αυτί του σκυλιού σου, του δίνεις μια απίστευτη αίσθηση. Τα αυτιά ενός σκύλου είναι γεμάτα από νευρικές απολήξεις που στέλνουν ώθηση σε όλο το σώμα, ενεργοποιώντας την απελευθέρωση των ενδορφινών.

Αυτές οι ορμόνες λειτουργούν ως παυσίπονα και απελευθερώνονται όταν ο σκύλος αισθάνεται αγάπη. Όταν δείχνεις την αγάπη σου στο κουτάβι σου χαϊδέυοντας του τα αυτιά, μπορείς να είσαι βέβαιος ότι παίρνει το μήνυμα.

Ταΐσε το σκύλο σου με το χέρι σου

Μερικοί ειδικοί συνιστούν ότι, ειδικά με τα κουτάβια, οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσπαθήσουν να το ταΐσουν με το χέρι τους. Αυτό δεν δείχνει μόνο στο σκύλο ποιος είναι ο άνθρωπος που θα το ταΐζει ούτε μειώνει απλά την επιθετικότητα, αλλά είναι μια εμπειρία που δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και το κουτάβι.

Καθώς ο σκύλος σου μεγαλώνει, η ανάγκη να το ταΐσεις με το χέρι μπορεί να εξασθενίσει, αλλά το να του δίνεις λιχουδιές κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι ακόμα ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξεις στο κουτάβι σου ότι το αγαπάς. Απλά μην το παρακάνεις.

Απλά πες του ότι τον αγαπάς

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Science διαπίστωσε ότι τα σκυλιά στην πραγματικότητα, κατανοούν κάποια ανθρώπινη ομιλία. Τα σκυλιά μελετήθηκαν σε σαρωτή μαγνητικής τομογραφίας που έδειξαν ότι οι σκύλοι ένιωσαν την μεγαλύτερη ευτυχία όταν άκουσαν επαινετικά λόγια. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν ακούν μόνο τον τόνο της φωνής, αλλά καταλαβαίνουν την ερμηνεία από τις λέξεις.

Έτσι μερικές φορές, απλά λέγοντας στο σκύλο σου πώς αισθάνεσαι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσεις την αγάπη σου.

Εκπαίδευσε τον σκύλο σου

Η θετική ενίσχυση είναι ένας υπέροχος τρόπος για να γνωστοποιήσεις την αγάπη σου, και η εκπαίδευση του σκύλου σου θα σου δώσει την ευκαιρία, και τελικά θα κάνει τον δεσμό σας ισχυρότερο.

Με την εκπαίδευση αυτή θα δει ότι όταν δουλεύετε μαζί, σε κάνει ευτυχισμένο και οι ανταμοιβές που του δίνεις κάνουν εκείνο ευτυχισμένο σε αντάλλαγμα. Όταν και οι δύο εργάζεστε για να κάνετε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο και οι δύο δείχνετε την αγάπη σας ο ένας για τον άλλον.

Μάθε τι λέει ο σκύλος σου

Ξέρεις ότι πολλά σκυλιά δεν επιθυμούν αγκαλιές; Και μερικές φορές μισούν πραγματικά όταν τα πλησιάζεις απευθείας; Και μερικές φορές δεν ενθουσιάζονται όταν συναντούν τους φίλους σου. Τα σκυλιά μπορούν να εκφραστούν μόνο μέσω της γλώσσας του σώματα.

Με το να μάθεις τον τρόπο που επικοινωνεί ο σκύλος σου μπορείς να μειώσεις τις φορές που αισθάνεται ανήσυχος και να ξέρεις πως θα τον κάνεις να αισθανθεί άνετα.

Αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη του για εσένα και θα δημιουργήσει μια υπέροχη σχέση.

Όταν είσαι ο προστάτης, ο κηδεμόνας και ο φίλος του, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο σκύλος σου θα νιώσει όλη την αγάπη.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.