Λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν υιοθετείς έναν σκύλο

Λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν υιοθετείς έναν σκύλο
Αποφάσισες ότι θέλεις να υιοθετήσεις έναν σκύλο κι αφού πλέον ήρθε η ώρα να τον φέρεις στο σπίτι δεν ξέρεις πως ακριβώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι.

Είναι λογικό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λάθη που δεν πρέπει να κάνεις και μπορείς σίγουρα να αποφύγεις.

Στην αρχή είναι λογικό να είσαι ενθουσιασμένος που θα έχεις πλέον μια παρέα στο σπίτι. Τότε, είναι που ξεχνάς ότι πρέπει να κάνεις κάποια βασικά πράγματα, όπως η εκπαίδευση για παράδειγμα. Μην ανησυχείς, όμως γιατί τίποτα από αυτά δεν είναι κάτι που δεν διορθώνετε.

Δεν το εκπαιδεύεις γρήγορα

Προκειμένου ο σκύλος να συμπεριφέρεται καλά, θα πρέπει από την αρχή να τον εκπαιδεύσεις πότε να κάθεται, πότε να τρώει, να μην δαγκώνει κτλ. Εάν δεν μπορείς να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό, ρίξε μια ματιά στο Youtube, γιατί υπάρχουν άπειρα βίντεο.

Τον αφήνεις να κοιμάται όπου θέλει

Αυτό είναι ένα λάθος που αφορά κυρίως τα σκυλιά που αγχώνονται. Καλό θα ήταν να δημιουργήσεις από την αρχή ένα ασφαλές χώρο στο σπίτι, όπου ο σκύλος θα νιώθει άνετα και προστατευμένος. Επίσης, αν τον έχεις εκπαιδεύσει από την αρχή μετά δεν θα θέλει να κοιμάται συνέχεια στο κρεβάτι σου.

Του δίνεις λάθος φαγητό

Δεν είναι όλες οι τροφές για σκύλους ίδιες. Ανάλογα με το βάρος, το μέγεθος και την ψυχολογία του σκύλου, είναι σημαντικό να κάνεις μια έρευνα τροφίμων ή πολύ απλά να ζητήσεις την βοήθεια του κτηνίατρου.

Τα φέρνεις αμέσως σε επαφή με άλλα κατοικίδια

Εάν έχεις άλλον σκύλο ή γάτα στο σπίτι, συνιστάται να μην τα φέρεις σε επαφή με τη μία με το νέο μέλος της οικογένειας, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκύψουν συγκρούσεις. Καλό θα ήταν να γνωριστούν σιγά σιγά, για να μην πανικοβληθεί και το νέο σκυλάκι.

Δεν έχεις προβλέψει την ασφάλεια του σπιτιού

Είναι σημαντικό να αφαιρέσεις ή να καλύψεις ηλεκτρικά καλώδια, έτσι ώστε ο σκύλος να μην τα βρει και τα μασήσει. Επίσης, θα πρέπει να απομακρύνεις τοξικά φυτά από το σπίτι και την αυλή, αλλά και να βεβαιωθείς ότι τα προϊόντα καθαρισμού είναι αποθηκευμένα σε σημεία που δεν μπορεί να πλησιάσει εύκολα.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.