Γιατί δεν πρέπει να φοράς λουρί στον σκύλο σου;

Γιατί δεν πρέπει να φοράς λουρί στον σκύλο σου;
Καλά διάβασες! Δεν πρέπει να φοράς λουρί στον σκύλο σου όταν τον βγάζεις βόλτα, τουλάχιστον αυτό λένε οι ειδικοί. Αλλά τελικά τι μπορείς να κάνεις;

Δεν πρέπει να φοράς λουρί στον σκύλο σου αλλά ιμάντα για σκύλο ή αλλιώς harness! Και οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί.

Καλύτερος έλεγχος

Ως γνωστόν τα σκυλιά δεν είναι και τα πιο ήρεμα όταν βγαίνουν βόλτα! Απ’ τον ενθουσιασμό τους σκαρφαλώνουν πάνω σε άλλα σκυλιά ή όπου βρουν, προσπαθούν να “παγιδεύσουν” τη γάτα του γείτονα ή να τρομάξουν τα πουλιά. Διασκεδάζουν αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Οι ιμάντες σκύλων ή αλλιώς harness δίνουν στον ιδιοκτήτη καλύτερο έλεγχο ενός σκύλου που είναι πολύ δραστήριος. Οι ιμάντες κατευθύνουν ολόκληρο σώμα του σκύλου. Αν ειδικά αν ο σκύλος σου είναι μεγαλόσωμος ή δραστήριος τότε το harness πραγματικά θα σε σώσει και θα απολαύσετε και οι δυο σας τη βόλτα.

Τον αποθαρρύνεις απ’ το τράβηγμα

Εσύ είσαι αυτός που βγάζει βόλτα τον σκύλο και όχι το αντίστροφο. Αν ο σκύλος σου διαρκώς τραβά το λουρί το βλέπει και σαν παιχνίδι. Το harness, όμως, αποθαρρύνει τον σκύλο σου από αυτήν την κακιά συνήθεια. Ο ιμάντας είναι καλά στερεωμένος είτε στο στήθος είτε στις ωμοπλάτες του και το τράβηγμα δεν τον ωφελεί πουθενά!

Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού

Όταν ο σκύλος σου διαρκώς τραβά το λουρί τότε υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί τραυματισμός στον λαιμό του. Και αυτό μπορεί να μην γίνει αμέσως αντιληπτό.

Ο σκύλος σου άλλωστε είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος που βρίσκεται εκτός σπιτιού για να δώσει σημασία σε μια ενόχληση στον λαιμό του.
Αυτά τα συμπτώματα θα εμφανιστούν σιγά σιγά. Μάλιστα, μικρά σκυλιά όπως τα Chihuaha είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτούς τους τραυματισμούς.

Πρόπτωση οφθαλμών σε ορισμένες φυλές

Η πρόπτωση οφθαλμών είναι όταν τα μάτια του σκύλου προεξέχουν απ’ την κόγχη. Είναι εύκολο να διαγνωστεί γιατί πραγματικά φαίνεται ότι τα μάτια του σκύλου “ξεχωρίζουν” έξω απ’ το κεφάλι τους.

Σύμφωνα με το Pet Health Network αυτό προκαλείται συνήθως από έναν αμβλύ τραύμα στο κεφάλι σε ορισμένες φυλές σκύλων, όπως pugs, Shih Tzu, Lhasa Aspo.

Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.