Πώς να καθαρίσεις τα πατουσάκια του σκύλου σου!

Πώς να καθαρίσεις τα πατουσάκια του σκύλου σου!
Τα πατουσάκιa του σκύλου σου θέλουν μια ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Βγήκατε έξω για περπάτημα κι έβρεχε, τρέξατε μέσα στα δάση, μπήκατε και μέσα στις λάσπες και γυρίσατε σπίτι. Εσύ έβγαλες τα παπούτσια σου κι κάθισες κύριος στον καναπέ αλλά με τα πατουσάκια του σκύλου σου τι θα κάνεις;

Το να καθαρίσεις τα πατουσάκια του σκύλου είναι υποχρεωτικό γιατί είναι πολύ ευαίσθητο σημείο και θέλουν φροντίδα. Γι’ αυτό δώσε προσοχή!

Πώς μπορείς, λοιπόν, να περιποιηθείς τα πατουσάκια του σκύλου σου;

Υγρά μωρομάντηλα

Αν απλώς πήγατε μια βόλτα και τα πατουσάκια του λερώθηκαν λίγο, τότε μπορείς πολύ εύκολα να τα καθαρίσεις με ένα κατάλληλο για ζώα, υγρό μωρομάντηλο. Πρόσεξε να μην περιέχουν χημικά κι αρώματα γιατί μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του σκύλου σου.

Ξέπλυνε σχολαστικά με νερό

Αν η βρωμιά και η λάσπη δεν λένε να φύγουν απ’ τα πατουσάκια του σκύλου σου, τότε χρειάζεται να τα πλύνεις. Μπορείς να το κάνεις στον νιπτήρα ή στη ντουζιέρα σου. Πλύνε πολύ καλά τις πατούσες του σκύλου σου κι αν χρησιμοποιήσεις κάποιον σαμπουάν, ξέπλυνε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό.

Μην ξεχάσεις τα δάχτυλα και τα νύχια

Όταν καθαρίζεις τα πόδια του σκύλου σου, μην ξεχνάς τα δάχτυλα και τα νύχια του. Δεν θέλεις ο σκύλος σου να γλείψει τα πόδια του που είναι βρώμικα κι έχουν εκτεθεί σε ένα σωρό μικρόβια που μπορεί να του προκαλέσουν πρόβλημα.

Καθάρισε ένα ένα ξεχωριστά τα δάχτυλα και τα νύχια του σκύλου σου και στέγνωσε με μια πετσέτα.

Μπορείς να τριμάρεις το τρίχωμα στα πόδια

Αν ο σκύλος σου είναι μαλλιαρός (αναλόγως και τη ράτσα του), καλύτερα να τριμάρεις τις τρίχες κοντά στα πατουσάκια του. Μην κόψεις όλο το τρίχωμα καθώς η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη!

Χρησιμοποίησε μποτάκια όποτε μπορείς

Σε ακραίες συνθήκες,όπως το χιόνι, μπορείς να φορέσεις μποτάκια στον σκύλο σου και να προστατέψεις τα πατουσάκια του.
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.