Κάθε πότε καθαρίζεις τα μπολάκια του κατοικίδιου σου;

Κάθε πότε καθαρίζεις τα μπολάκια του κατοικίδιου σου;
Δεν καθαρίζεις τόσο συχνά τα μπολάκια του κατοικίδιου σου, γι’ αυτά ερχόμαστε εμείς να σου πούμε πόσο συχνά πρέπει να το κάνεις.

Καθαρίζεις τα μπολάκια του κατοικίδιου σου καθημερινά με τόσο ζεστό νερό όσο αντέχεις και στη συνέχεια τα στεγνώνεις πολύ καλά; Μήπως επίσης τα απολυμαίνεις μία φορά την εβδομάδα; Όχι;

Λοιπόν, σύμφωνα με τον Dr. Jerry Klein, έναν κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης στο Σικάγο και επικεφαλής κτηνίατρο για το Αμερικανικό Kennel Club, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να κάνεις όλα όσα προαναφέραμε.

Τα μπολάκια του κατοικίδιου σου είναι σύμφωνα με την NSF International, μια οργάνωση δημόσιας υγείας και ασφάλειας, το τέταρτο πιο βρώμικο πράγμα στο σπίτι σου. Όχι πολύ πίσω από το σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε για τα πιάτα. Θα άφηνες κάποιον που αγαπάς να φάει απ’ αυτό το σφουγγάρι; Φυσικά και όχι.

Τι κρύβεται όμως πίσω απ’ αυτά τα μπολάκια του κατοικίδιου; Τόσο τα μπολ φαγητού όσο και του νερού αναπτύσσουν βακτήρια και μύκητες που μπορεί να προκαλέσουν κάποια αρρώστια στα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Εκτός του ότι αυτά τα μπολάκια θα πρέπει να τα καθαρίζεις σε καθημερινή βάση, καλό θα ήταν επίσης να χρησιμοποιείς μεταλλικά ή πορσελάνινα μπολ.

Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι, κυρίως, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση πλαστικών και κεραμικών μπολ, καθώς σ’ αυτά αναπτύσσονται περισσότερα βακτήρια και μύκητες.

Και σαν να μην έφτανε όλη αυτή η καθαριότητα, ο κτηνίατρος αναφέρει ακόμη ότι και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό σαπουνόνερο για 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά από την ώρα που τοποθετούν το φαγητό των κατοικίδιων στα μπολάκια τους.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.