Σημάδια ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία του σκύλου σου - Τι πρέπει να κάνεις!

Σημάδια ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία του σκύλου σου - Τι πρέπει να κάνεις!
Ο σκύλος σου μπορεί ν’ ανεβάσει πυρετό και υπάρχουν σημάδια για να το καταλάβεις. Όταν η θερμοκρασία του σκύλου σου ανεβαίνει πάνω απ’ το φυσιολογικό, τότε έχει πυρετό.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ακριβώς πώς να το καταλάβεις έγκαιρα καθώς ο πυρετός είναι ένδειξη ότι ο σκύλος σου αντιμετωπίζει μια λοίμωξη.

Λήθαργος

Όταν ο οργανισμός του σκύλο σου αντιμετωπίζει και καταπολεμά μια μόλυνση, τότε ο τετράποδος φίλος σου αισθάνεται κουρασμένος. Όλη η ενέργειά του δίνεται στην καταπολέμηση της λοίμωξης.

Το σώμα του χρησιμοποιεί ενέργεια και πόρους για ν’ αντιμετωπίσει τη μόλυνση, έτσι δεν θέλει να κάνει δραστηριότητες που συνήθως απολαμβάνει. Ένα σκυλάκι το οποίο είναι σε λήθαργο μπορεί να μην κάνει καθόλου αισθητή την παρουσία του στον χώρο ή να έχει βρει καταφύγιο σε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού για να ξεκουραστεί. Εάν αυτή η συμπεριφορά συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό, βήχα, τότε πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο.

Ανορεξία

Πολλοί νομίζουν ότι η ανορεξία αναφέρεται μόνο στην ανθρώπινη διαταραχή, τη νευρική ανορεξία, αλλά στην πραγματικότητα η ανορεξία είναι ένας ιατρικός όρος που αναφέρεται σε κάθε ασθενή που δεν τρώει για διάφορους λόγους.

Ο πυρετός μπορεί σίγουρα να δημιουργήσει μια αίσθηση γενικής ασθένειας, η οποία θα περιορίσει την όρεξη. Δεν είναι φυσιολογικό για έναν σκύλο ν’ αρνείται να φάει για πολλές μέρες. Ένα χαμένο γεύμα μπορεί να μην είναι λόγος ανησυχίας, όμως, ένα κατοικίδιο που δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το φαγητό, σίγουρα χρειάζεται μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Ζεστό σώμα

Εάν το σώμα του σκύλου είναι πολύ ζεστό όταν πιάνεις, ειδικά στ’ αυτιά και την κοιλιά, ίσως ήρθε η ώρα να το ψάξεις λίγο παραπάνω.

Η θερμοκρασία του σκύλου μπορεί να μετρηθεί με ένα ανθρώπινο θερμόμετρο που χρησιμοποιείται στον πρωκτό. Η φυσιολογική θερμοκρασία για έναν σκύλο είναι από 38,3 έως 39,4 βαθμοί Κελσίου. Εάν η θερμοκρασία του ξεπεράσει τους 40,5 βαθμούς μπορεί να προκληθεί κάποια σοβαρή βλάβη στα ζωτικά του όργανα.
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.