Πώς να κρατήσεις τον σκύλο σου μακριά από τη γρίπη

Πώς να κρατήσεις τον σκύλο σου μακριά από τη γρίπη
Διαβάζεις τον τίτλο του άρθρου και αναρωτιέσαι αν ο σκύλος σου έχει γρίπη. Και όμως, οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που κρυολογούν το χειμώνα γι΄αυτό διάβασε πώς να κρατήσεις τον σκύλο σου μακριά από τη γρίπη.

Ο σκύλος σου μπορεί και αυτός να κολλήσει τη γρίπη, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να σιγουρευτείς την υγεία και ασφάλεια του.

Ο ιός της γρίπης H3N2 στους σκύλους μπορεί να μεταδοθεί «όταν τα σκυλιά γαβγίζουν, φτερνίζονται ή ακόμα όταν παίζουν με το ίδιο παιχνίδι», σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο της Ιατρικής Κτηνιατρικής Ένωσης, Michael Topper.

Πώς να κρατήσεις τον σκύλο σου μακριά από τη γρίπη;

Επειδή η γρίπη των σκύλων είναι διαφορετική από την γρίπη των ανθρώπων, δε χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα κολλήσει ο ένας τον άλλον.

Αυτό που αξίζει να προσέξεις είναι η μετάδοση της γρίπης από σκύλο σε σκύλο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Michael Topper στην ιστοσελίδα Time, ένας σκύλος μπορεί να κολλήσει τη γρίπη όταν φτερνίζεται ή παίζει με το ίδιο παιχνίδι άλλου σκύλου.

Ο ίδιος προκειμένου να κρατήσουμε τον σκύλο μας μακριά από τη γρίπη, συμβουλεύει να προσέχουμε συμπτώματα, όπως πυρετό, ρινική καταρροή, βήχα, χαμηλή ενέργεια και μειωμένη όρεξη.

Όσο πιο σύντομα εντοπίσεις τα συμπτώματα τόσο πιο εύκολο θα είναι να τα αντιμετωπίσεις.

Είναι η γρίπη ίδια για όλα τα σκυλιά;

Ενώ τα περισσότερα σκυλιά επανέρχονται στη φυσιολογική τους συμπεριφορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, άλλα δυσκολεύονται περισσότερο, ειδικά αν είναι κουτάβια, μεγαλύτερης ηλικίας ή έχουν άλλα προβλήματα υγείας.

Ο Topper αναφέρει ότι κάποια σκυλάκια μπορεί να παρουσιάσουν πιο σοβαρή μορφή, όπως υψηλό πυρετό ή ακόμα και σημάδια πνευμονίας.

Για τη προστασία του σκύλου σου από τη γρίπη μπορείς να συμβουλευτείς και έναν κτηνίατρο ή να του ζητήσεις κάποιο εμβόλιο.
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.