Ποιες παρενέργειες προκαλεί το εμβόλιο στο pet σου και πότε πρέπει να δώσεις προσοχή;

Ποιες παρενέργειες προκαλεί το εμβόλιο στο pet σου και πότε πρέπει να δώσεις προσοχή;
Τα εμβόλια όσο σημαντικά είναι για τον άνθρωπο άλλο τόσο σημαντικά είναι και για το pet σου! Τα εμβόλια στον σκύλο ή τη γάτα σου βοηθάνε στην κατάλληλη προετοιμασία του σώματος ενάντια στην εισβολή συγκεκριμένων μικροοργανισμών που προκαλούν ασθένειες.

Το κάθε πότε πρέπει να εμβολιάζεται το κατοικίδιό σου, το ξέρει ο κτηνίατρος καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κι έτσι ο τακτικός έλεγχος στον κτηνίατρο μπορεί να σου δώσει κι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για τα εμβόλια, προσαρμοσμένο στο σκυλάκι ή το γατάκι σου.

Είναι τα εμβόλια ασφαλή;

Κάθε ζώο μπορεί να αντιδρά διαφορετικά στο ίδιο εμβόλιο. Οι κίνδυνοι που συνδέονται με το εμβόλιο είναι πολύ μικρότεροι απ΄τον κίνδυνο της ίδιας της ασθένειας. Οι εμβολιασμοί έχουν σώσει πολλά κατοικίδια ζώα όπως και ανθρώπους από διάφορες ασθένειες.

Τι επιδράσεις έχει το εμβόλιο στο κατοικίδιο;

Οι αντιδράσεις ενός σκύλου ή μιας γάτας στο εμβόλιο μπορεί να είναι από ήπιες μέχρι πολύ σοβαρές. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψεις εκ των προτέρων ποια αντίδραση θα έχει το κατοικίδιό σου μετά από έναν συγκεκριμένο εμβολιασμό αλλά υπάρχουν μερικά κοινά συμπτώματα που μπορείς να εξετάσεις.

Οι ήπιες αντιδράσεις θα εμφανιστούν μέσα σε λίγες ώρες απ’ τον εμβολιασμό και θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγες μέρες:

Δυσκοιλιότητα

Ελάχιστος πυρετός

Μικρότερη επιθυμία για φαγητό ή παιχνίδι

Πρήξιμο στο σημείο της ένεσης ή στην περιοχή του προσώπου

Οι σοβαρές αντιδράσεις είναι περισσότερο σπάνιες και αφορούν:

Μια σοβαρή αλλαγή στη συμπεριφορά μετά από λίγες ώρες απ’ τον εμβολιασμό.

Ένας οίδημα στο σημείο της ένεσης που διαρκώς αναπτύσσεται μέσα σε μερικές εβδομάδες ή μήνες απ’ τον εμβολιασμό.

Δυστυχώς, τις αντιδράσεις δεν μπορείς να τις προβλέψεις αλλά αν προσέξεις κάποιες απ’ αυτές μπορείς να ζητήσεις τη συμβουλή του κτηνιάτρου, προκειμένου να το διαχειριστείς με τον καλύτερο τρόπο.
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.