Προστατεύστε τον σκύλο σας από το κρύο.

Προστατεύστε τον σκύλο σας από το κρύο.
Καθώς μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα και η θερμοκρασία μειώνεται, καλό είναι να έχουμε κατά νου τους τετράποδους φίλους μας, οι οποίοι παρά το πλούσιο ενδεχομένως τρίχωμα που διαθέτουν, παραμένουν ευάλωτοι στα στοιχεία της φύσης.

Λίγες κινήσεις αρκούν, για να τους εξασφαλίσουν υγεία και ασφάλεια, χωρίς να μας κοστίζουν ιδιαίτερα σε χρόνο ή χρήμα.

Μια ζεστή γωνιά. Ο πλέον σίγουρος τρόπος για να παραμείνει ζεστός ο σκύλος σας, είναι να “ξεχειμωνιάσει” σε εσωτερικό χώρο. Μολονότι οι περισσότεροι σκύλοι περνούν κατά κανόνα ευχάριστα την ώρα τους σε εξωτερικό χώρο, τις παγερές μέρες θα προτιμήσουν μία αναπαυτική θέση κοντά στο τζάκι, το καλοριφέρ ή τη σόμπα. Ειδικά λοιπόν στις περιπτώσεις κουταβιών, ηλικιωμένων, μικρόσωμων και κοντότριχων σκύλων, φροντίζουμε να τα φέρνουμε εγκαίρως μέσα.

Stay safe! Την επόμενη φορά που θα βγείτε για παιχνίδι στο χιόνι ή στο ψιλόβροχο, φροντίστε να τον έχετε προμηθεύσει με ένα αδιάβροχο και μάλλινα αξεσουάρ. Ένα ρουχαλάκι αποτελεί ιδανική προφύλαξη για τους χειμερινούς περιπάτους. Προστατεύει ευπαθή σημεία όπως τα αυτιά, το κεφάλι και οι πατούσες διατηρώντας τα ζεστά και στεγνά.

Κοιτάξτε πρώτα το θερμόμετρο. Προτού βγείτε για περίπατο, ελέγξτε τη θερμοκρασία εξωτερικού χώρου. Αν ο αριθμός που θα δείτε είναι από μόνος του αρκετός για να σας παγώσει το αίμα, μην διστάσετε να συντμήσετε τη βόλτα, ή να την αναβάλλετε για την επόμενη ημέρα. Ο σκύλος σας θα είναι μάλλον της ίδιας άποψης.

Σπίτι μου Σπιτάκι μου. Αν ο σκύλος σας μένει σε εξωτερικό χώρο, εξασφαλίστε του τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στέγασης. Ένα σωστό σκυλόσπιτο είναι απάνεμο και ηλιόλουστο, διαθέτει ειδική μόνωση, επικλινές στέγαστρο και σωστό προσανατολισμό. Ως υλικά προτιμώνται το ξύλο και το πλαστικό, αντί του ψυχρότερου μετάλλου. Στο εσωτερικό του τοποθετούμε παλιές κουβέρτες ή ακόμα καλύτερα άχυρο, το οποίο διατηρεί τη ζέστη. Το κρεβάτι του πρέπει να αποτελείται από πολλαπλά στρώματα σκεπασμάτων, με απόσταση 10-15 εκατοστών από το έδαφος. Το σπιτάκι πρέπει να είναι πραγματικά αδιάβροχο. Ένα κομμένο πατάκι αυτοκινήτου στην είσοδο θα βοηθήσει στη διατήρηση της ζέστης του σώματος και στη μόνωση από το παγωμένο έδαφος.

Μην τον αφήνετε να ξεπορτίζει! Μην αφήνετε το κατοικίδιο σας να περιφέρεται μόνο του έξω από το σπίτι, καθώς όταν υπάρχει χιόνι ή πάγος στο έδαφος τα ζώα αποπροσανατολίζονται πολύ ευκολότερα. Περισσότερα ζώα χάνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα παρά σε οποιαδήποτε άλλη εποχή.

Στρώστε τραπέζι γιορτινό. Οι σκύλοι καταναλώνουν περισσότερη ενέγεια σε συνθήκες ψύχους, προκειμένου να διατηρήσουν τη φυσική τους θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, ιδιαίτερα αν περνάτε πολύ ώρα σε εξωτερικούς χώρους, δώστε στο σκύλο σας μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού – χωρίς να το παρακάνετε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχει αποπαρασιτωθεί πρόσφατα από ενδοπαράσιτα, τα οποία τους απομυζούν σημαντικά θρεπτικά στοιχεία.

Θερμαινόμενα Σκεπάσματα. Αν το σπίτι σας ή το σημείο διαμονής του σκύλου σας έχει γενικά υγρασία, μπορείτε να τον προστατεύσετε από αρθρίτιδα και κρυολογήματα, τοποθετώντας κάτω από τα κουβερτάκια του του μία θερμοφόρα. Θα τον κρατήσει ζεστό για κάποιες ώρες…

Φροντίστε τα αδέσποτα. Βάλτε μέσα στο σπίτι σας ζώα που δεν έχουν ταυτότητα, μέχρι να βρείτε τον ιδιοκτήτη τους ή πηγαίνετέ τα σε ένα καταφύγιο ζώων. Αν τα αδέσποτα είναι άγρια ή δεν μπορείτε να τα πλησιάσετε, δώστε τους φαγητό, νερό και καταφύγιο και καλέστε την αρμόδια υπηρεσία για βοήθεια, για το πιάσιμό τους και την ασφαλή μεταφορά τους στους ειδικούς χώρους.
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.