Γάτα Ρεξ της Κορνουάλης-Cornish Rex

Γάτα Ρεξ της Κορνουάλης-Cornish Rex
Ιστορία

Όχι, οι Ρεξ της Κορνουάλης δεν ήρθαν από το διάστημα, και παρ’όλη την ομοιότητά τους με τα αρχαία αιγυπτιακά αγάλματα γατών, δεν προέρχονται ούτε από την Αίγυπτο. Όπως φανερώνει το όνομά τους, προέρχονται από την Κορνουάλη, στην Αγγλία, όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μια γέννα μιας γάτας φάρμας, γύρω στο 1950. Με την έναρξη της νέας χιλιετίας η φυλή γιόρτασε την πρώτη της χρυσή επέτειο, συμπληρώνοντας 50 χρόνια επίσημης αναγνώρισης.

Χαρακτηριστικά

Όσον αφορά την εμφάνισή τους, οι Ρεξ της Κορνουάλης αποτελούν την επιτομή της καμπύλης, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους το τρίχωμά τους που κυματίζει. Το τρίχωμά τους είναι πολύ κοντό και κοντά στο δέρμα. Δε διαθέτει καθόλου υπόστρωμα, κι αυτό συμβάλλει πολύ στη μαλακή του υφή. Είναι απίστευτα απαλό στην αφή, και μοιάζει με βελούδο, μοχέρ ή μετάξι. Εξαιτίας του πολύ κοντού, χωρίς υπόστρωμα τριχώματός τους, επικρατεί η άποψη ότι δεν αφήνουν τρίχες και είναι υποαλλεργικές. Αυτό δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, καθώς το τρίχωμά τους ανανεώνεται, όπως και όλων των υπολοίπων ζώων φυσικά, ρίχνοντας το παλιό ώστε να φυτρώσει το νέο.

Το κεφάλι και το σώμα τους είναι πολύ χαρακτηριστικά επίσης. Τα μεγάλα τους αυτιά είναι τοποθετημένα ψηλά στο μικρό κεφάλι τους, που έχει ωοειδές σχήμα. Τα ζυγωματικά είναι ψηλά, τα μάγουλα είναι ρηχά και πλαισιώνονται από μια μύτη με ρωμαϊκό προφίλ και ένα δυνατό σαγόνι.

Η ράχη τους κάνει μεγάλη καμπύλη, το στέρνο τους είναι κυλινδρικό, η μέση στενή, και τα πόδια πολύ μακριά και εκλεπτυσμένα. Παρόλη την φαινομενικά εύθραυστη όψη τους, αυτές οι μικρού-μεσαίου μεγέθους γάτες είναι πολύ ανθεκτικές και μυώδεις, και χρησιμοποιούν τους δυνατούς τους μηρούς και τα μακριά τους πόδια για απότομα…φρεναρίσματα, γρήγορες στροφές και ψηλά άλματα.

Οι Ρεξ της Κορνουάλης είναι πολύ τρυφερές και κέντρο του κόσμου τους είναι οι άνθρωποι. Πρόκειται για πολύ δραστήριες γάτες, των οποίων η ζωντάνια ως γατάκια διατηρείται ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους.

Ένα χαρακτηριστικό τους είναι η εφευρετικότητα, που αντικατοπτρίζεται συνήθως στα παιχνίδια τους. Κάποια πολύ αγαπημένα τους είναι να φέρνουν πίσω πράγματα που τους πετά ο ιδιοκτήτης τους, και να χρησιμοποιούν τις πατούσες τους, που ανοίγουν και μοιάζουν με ανθρώπινα δάχτυλα, για να πιάνουν και να πετούν μικρά αντικείμενα. Ο χαρακτήρας τους τις κάνει ιδανικές γάτες για οικογένειες με έντονη δραστηριότητα.


«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.