Γιατί δεν τρώει ο σκύλος μου;Αιτίες & Πώς να κάνετε ένα σκυλί να φάει

Γιατί δεν τρώει ο σκύλος μου;Αιτίες & Πώς να κάνετε ένα σκυλί να φάει
Είτε είχατε σκυλιά για χρόνια είτε αποκτήσατε πρόσφατα το πρώτο σας κουτάβι,είναι το ίδιο οδυνηρό όταν το σκυλί σας δεν τρώει.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την απώλεια της όρεξης στους σκύλους.

Είναι σημαντικό να καθοριστεί η αιτία για να σχεδιαστεί το καλύτερο σχέδιο θεραπείας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι το πως κρίνουμε την όρεξη του σκύλου.Αν ανησυχείτε επειδή το σκυλί σας δεν τρώει τόσο όσο αναφέρουν οι προτεινόμενες ποσότητες που αναγράφονται στα τρόφιμα που αγοράζετε,να θυμάστε ότι αυτά είναι μόνο ο μέσος όρος.Πολλά απολύτως υγιή σκυλιά τρώνε μόνο το 60% έως 70% του ποσού που αναγράφεται στη συσκευασία.

Όταν ένας σκύλος δεν φάει,αυτό αναφέρεται ως ανορεξία.Είναι διαφορετικό από τη νευρική ανορεξία,μια διατροφική διαταραχή που υπάρχει στους ανθρώπους.Αντίθετα,η ανορεξία περιγράφει την πλήρη απώλεια της όρεξης στους σκύλους.

Επειδή η απώλεια της όρεξης στα σκυλιά μπορεί να δείξει ασθένεια,είναι σημαντικό να αναζητήσετε κτηνιατρική φροντίδα αν παρατηρήσετε αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες του σκύλου σας.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανταποκριθείτε αμέσως στην άρνηση ενός σκύλου να φάει,ενώ συνήθως τρώει καλά.

Ακόμα κι αν οι περισσότεροι σκύλοι μπορούν να μείνουν μια-δυο μέρες χωρίς τροφή,χωρίς σημαντικές αρνητικές επιδράσεις,το καλύτερο είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

Λόγοι που το σκυλί σας δε θα φάει. Ακριβώς όπως και στους ανθρώπους,υπάρχουν διάφοροι λόγοι που τα σκυλιά μπορεί να αρνηθούν να φάνε.

Αυτοί περιλαμβάνουν:

Ασθένεια.Η μειωμένη όρεξη στα σκυλιά είναι συχνά ένα σημάδι ασθένειας,ειδικά αν ο σκύλος σας παρουσιάζει άλλα συμπτώματα ταυτόχρονα.Παρά το γεγονός ότι η απώλεια της όρεξης δεν σημαίνει αναγκαστικά σοβαρή ασθένεια,η άμεση κτηνιατρική προσοχή είναι σημαντική,διότι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι σημαντικής ασθένειας,συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου,διάφορων συστηματικών λοιμώξεων,οδοντικών νόσων,πόνου,προβλήματος στο συκώτι και νεφρικής ανεπάρκειας.

Πρόσφατος εμβολιασμός.Οι εμβολιασμοί είναι διαθέσιμοι για πολλές σοβαρές και μεταδοτικές ασθένειες σκύλων.Μέσα στις πιθανές παρενέργειες συμπεριλαμβάνεται και η προσωρινή απώλειας της όρεξης στους σκύλους.

Ταξίδια και άγνωστο περιβάλλον.Αν η όρεξη του σκύλου σας ήταν μια χαρά μέχρι που πήγατε ένα ταξίδι μαζί του ή μετακομίσατε σε μια καινούρια περιοχή,μπορεί να αρνηθεί να φάει λόγω της μετακίνησης ή του άγνωστου περιβάλλοντος.Μερικά ζώα μπορεί να εμφανίσουν κινητικές ασθένειες,και άλλα να γίνουν νευρικά ή άβολα σε νέους τόπους.

Επιλεκτικότητα ή ζητήματα συμπεριφοράς.Μερικά σκυλιά είναι επιλεκτικά ή η άρνησή τους να φάνε μπορεί να προκληθεί από τη σίτισή τους σε περιπτώσεις που δεν είναι άνετα,όπως να βρίσκονται γύρω από ένα επιθετικό σκυλί ή από ένα μπολ σε ένα δυσάρεστο ύψος.Επειδή η μειωμένη όρεξη σε σκύλους μπορεί να προκληθεί από ασθένεια,ποτέ μην υποθέτετε ότι το σκυλί σας είναι επιλεκτικό,χωρίς να ερευνήσετε πρώτα άλλες πιθανότητες.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν το σκυλί σας δεν τρώει

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το σκυλί σας όταν δεν τρώει θα εξαρτηθεί από το τι εσείς και ο κτηνίατρό σας θα καθορίσετε πως είναι η αιτία του προβλήματος.

Εάν η απώλεια της όρεξης του σκύλου σας προκαλείται από ασθένεια,ο κτηνίατρος μπορεί να συστήσει μια δίαιτα που θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας,όσο η υποκείμενη νόσος αντιμετωπίζεται.Μερικές φορές αυτές οι δίαιτες δεν είναι ιδιαίτερα νόστιμες,ειδικά αν το σκυλί σας έτρωγε λιχουδιές ή μαγειρεμένο φαγητό.

Αν ο σκύλος σας είναι ήδη άρρωστος,ποτέ μην τον λιμοκτονήσετε σε μια προσπάθεια να την αναγκάσετε να φάει την τροφή για λόγους υγείας.Αντ ‘αυτού,μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με εναλλακτικές λύσεις.Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις,ο κτηνίατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει σκευάσματα που βελτιώνουν την όρεξη,φάρμακα,σίτιση με υγρή δίαιτα, ή τοποθέτηση ενός σωλήνα σίτισης.

Αν η μειωμένη όρεξη είναι πρόβλημα συμπεριφοράς που προκαλείται από επιλεκτικότητα ή δυσφορία με το γεύμα και όχι το αποτέλεσμα μιας ιατρικής κατάστασης,υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενθαρρύνετε το κατοικίδιο ζώο σας να φάει.

*Διακοπή των λιχουδιών.

*Ταΐστε το ζώο σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα,το λιγότερο δύο φορές την ημέρα.

*Κάντε την ώρα του γεύματος διασκεδαστική για το σκύλο σας,παίζοντας με ένα παιχνίδι από το οποίο βγαίνουν τρόφιμα ή επιβραβεύστε τον με το φαγητό αφού κάνει ένα κόλπο.

*Πηγαίνετε το σκύλο σας για μια βόλτα πριν το γεύμα.

*Αλλάξτε τον τρόπο σίτισης.Εάν τρώει μαζί με άλλα ζώα,δοκιμάστε να τον ταΐζετε μόνο ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μπολ ή πιάτα σε διαφορετικά ύψη για να δούμε τι προτιμά ο σκύλος σας.(Μπορείτε να βάλετε ακόμα και μερικά κομμάτια της τροφής στο πάτωμα δίπλα στο μπολ του φαγητού του.)

*Δοκιμάστε ένα διαφορετικό είδος διατροφής,σε περίπτωση που δίνετε ξηρά τροφή στο σκύλο σας.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.