5 Μύθοι για τα σκυλιά, που δεν ισχύουν. Τι λένε οι κτηνίατροι;

5 Μύθοι για τα σκυλιά, που δεν ισχύουν. Τι λένε οι κτηνίατροι;
Μύθοι για τα σκυλιά, που δεν ισχύουν. Τι λένε οι κτηνίατροι;

1. Τα σκυλιά τρώνε γρασίδι όταν έχουν πρόβλημα με το στομάχι τους.
Ο μύθος υπάρχει επειδή όταν τα σκυλιά τρώνε χόρτα συνήθως κάνουν εμετό. Δεν κάνουν όμως εμετό επειδή είναι άρρωστα, αλλά επειδή τα χόρτα ερεθίζουν τον βλεννογόνο του στομάχου. Η αλήθεια είναι ότι το διασκεδάζουν πολύ να τρώνε χόρτα.

2. Τα σκυλιά τρώνε τα κακά τους επειδή τους λείπουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Αυτό συμβαίνει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Τις περισσότερες φορές το κάνουν επειδή τους αρέσει η γεύση, επειδή έμαθαν αυτή την συμπεριφορά από μικρά, επειδή προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας, επειδή το έμαθαν από τη μαμά τους ή επειδή πεινάνε. Μπορείτε να το προλάβετε αυτό μαζεύοντας τα κόπρανα πριν βρουν την ευκαιρία να τα φάνε.

3. Η μύτη του σκύλου είναι πάντα υγρή και παγωμένη.
Τις περισσότερες φορές αυτό ισχύει αλλά αυτό δεν δείχνει απαραίτητα καλή υγεία. Η μύτη είναι υγρή και παγωμένη επειδή την γλείφουν συνέχεια. Εάν την δείτε στεγνή και ζεστή μην ανησυχήσετε εάν ο σκύλος είναι κατά τα άλλα καλά.

4. Τα σκυλιά επουλώνουν τις πληγές τους με το γλείψιμο.
Τα σκυλιά κρατάνε καθαρές τις πληγές τους με το γλείψιμο αλλά το υπερβολικό γλείψιμο κάνει κακό. Προκαλεί καταπόνηση στους ήδη τραυματισμένους ιστούς, αυξάνει την πιθανότητα να μολυνθούν και γίνεται μία κακή συνήθεια που μπορεί να μείνει για πάντα.

5. Δώστε τους σκόρδο, σκοτώνει τους ψύλλους και απομακρύνει τα ενδοπαράσιτα.
Το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι τοξικό για τον σκύλο. Εάν το κάνετε αυτό είναι πολύ πιθανό να του προκαλέσετε σοβαρή αναιμία.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.