Οι σκύλοι μας προειδοποιούν πριν δαγκώσουν! (βίντεο)

Οι σκύλοι μας προειδοποιούν πριν δαγκώσουν! (βίντεο)
Τα περισσότερα δαγκώματα συμβαίνουν στο σπίτι.

Πρόκειται για περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο σκύλος μας δεν θέλει να μας κάνει κακό (τις περισσότερες φορές, "μαζευεται" μόνος του, αμέσως μετά την επίθεση).

Δυστυχώς όμως υπάρχει ο κίνδυνος ενός δαγκώματος και εκτός σπιτιού από έναν ξένο σκύλο (δεσποζόμενο ή αδέσποτο), για τον οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα αίτια που προκαλούν αυτή την επιθετικότητα (και εδώ που τα λέμε, δεν έχουμε και το χρόνο να αναλύσουμε την κατάσταση, όταν βλέπουμε έναν σκύλο να μας επιτίθεται...).

Μπορεί να είναι ένας ξένος σκύλος που συναντήσαμε στη βόλτα μας ή ένας σκύλος που μας επιτίθεται την ώρα που κάνουμε τζόγκινγκ ή ποδήλατο...

Αν παρατηρήσουμε προσεχτικά, θα δούμε πως ο σκύλος, όχι μόνο δεν επιτέθηκε απροειδοποίητα, αλλά έδωσε πολλά σημάδια πριν το κάνει.

1) Αυτιά τραβηγμένα προς τα πίσω

2) Ανασήκωμα τριχώματος

3) Φαίνεται το άσπρο των ματιών

4) Γρίλισμα

5) "Πάγωμα" σώματος ως αντίδραση σε ένα άγγισμα ή βλέμμα μας

6) Τράβηγμα των χειλιών προς τα πάνω

7) Επίμονο γάβγισμα

Σε κάποιο δορυφορικό κανάλι όπου ένας σκύλος της αστυνομίας δάγκωσε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που με σχόλια προσπαθούσαν δώσουν την δική τους ερμηνεία για την συμπεριφορά του σκύλου. Κάποιοι μάλιστα έγραψαν πως ήταν «απροειδοποίητη επίθεση…». Τι συνέβη όμως πραγματικά;

Με μεγάλη έκπληξη θα ακούσετε τον αστυνομικό να λέει: «Το σκυλί τα πήγαινε μία χαρά… μέχρι την στιγμή που ο δημοσιογράφος έσκυψε από πάνω του…».

Είναι δύσκολο να πιστέψω πως ένας χειριστής σκύλου αστυνομίας δεν μπόρεσε να διακρίνει τρία πολύ βασικά σημάδια που του έδειχνε ο σκύλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Δεν αισθάνομαι άνετα, Θέλω να φύγω από εδώ…» έλεγε και ξανάλεγε ο σκύλος.

Έναν άνθρωπο που δεν είναι η δουλειά του, μπορώ να τον δικαιολογήσω, όχι όμως και έναν χειριστή σκύλου αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο:


«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.